Cererea de arestare a lui Ninel Cercel, respinsă de magistrații brașoveni

Cererea de arestare a lui Ninel Cercel, respinsă de magistrații brașoveni

Magistrații Tribunalului Brașov au respins vineri seara propunerea procurorilor DNA de arestare preventivă a lui Ninel Cercel, dispunând măsura controlului judiciar.

 DNA a formulat contestație la măsura dispusă de magistrați, a declarat pentru AGERPRES purtătoarea de cuvânt a Tribunalului Brașov, judecătoarea Gabriela Ciolacu.

Ședința în care a fost audiat secretarul de stat Ninel Cercel a început la ora 20,00 și s-a terminat în jurul orei 21,45.

Premierul Mihai Tudose l-a eliberat pe Ninel Cercel din funcția de secretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor, decizia fiind publicată vineri seară în Monitorul Oficial .

Procurorii DNA au dispus vineri reținerea lui Ninel Cercel cu privire la săvârșirea infracțiunii de șantaj, după ce acesta ar fi acționat pentru îndepărtarea din funcție a managerului Centrului Zonal de Marfă (CZM) Brașov, astfel încât societăți private de transport să obțină, în detrimentul CFR Marfă, contractul avut de compania de stat cu Azomureș SA .

Potrivit DNA, Ninel Cercel ar fi folosit ca pretext pentru schimbarea șefului CZM Brașov incendiul din 31 octombrie produs la trenul de marfă care transporta azotat de amoniu, deși incidentul nu a avut loc pe raza teritorială de responsabilitate a acestuia.

Ninel Cercel a fost prezentat Tribunalului Brașov cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

4 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

5 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani