Cererea de eliberare condiţionată a lui Assange, respinsă de un judecător din Londra

Cererea de eliberare condiţionată a lui Assange, respinsă de un judecător din Londra

Cererea de eliberarea pe cauţiune a fondatorului WikiLeaks, Julian Assange, a fost respinsă miercuri de un judecător britanic, pe motiv că există riscul să fugă din ţară, în contextul în care SUA încearcă să obţină extrădarea sa din Regatul Unit, relatează Reuters.

Judecătoarea Vanessa Baraitser a apreciat că modul de comportare din trecut al lui Assange reprezintă un motiv substanţial pentru a crede că, dacă va fi eliberat, el va încerca din nou să fugă, în contextul în care Departamentul de Stat al SUA şi-a anunţat intenţia de a face apel împotriva deciziei sale de luni, împotriva extrădării sale.

Ea s-a referit la faptul că Assange a încălcat termenii eliberării condiţionate şi a fugit la ambasada Ecuadorului din Londra în 2012 pentru a evita extrădarea în Suedia, unde era căutat atunci pentru acuzaţii de abuz sexual.

Julian Assange a rămas blocat în ambasada Ecuadorului de la Londra timp de şapte ani. În cele din urmă el a fost arestat după ce Ecuadorul i-a revocat azilul politic.

"Cred că există motive substanţiale pentru a crede că, dacă este eliberat azi, dl Assange nu se va prezenta la tribunal în cadrul procedurii de apel", a spus Baraitser.

"În ceea ce-l priveşte pe dl Assange, acest caz nu este câştigat încă. Rezultatul apelului nu poate fi cunoscut", a adăugat ea.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 Așa o fi?

4 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

5 Sondaj Avangarde / Firea a început să recupereze teren... Piedone, în cădere liberă