Certificatul Covid nu va fi valabil cu teste antigen, însă îl vor primi și cei care au făcut prima doză de vaccin

Certificatul Covid nu va fi valabil cu teste antigen, însă îl vor primi și cei care au făcut prima doză de vaccin

Certificatul Covid obligatoriu la serviciu nu va fi valabil pe bază de teste antigen, ci doar PCR pentru persoanele nevaccinate, însă îl vor primi și cei care au făcut prima doză de vaccin, au declarat surse politice pentru G4Media.ro.

Coaliția va discuta în ședința din această seară despre proiectul de lege propus de ministrul Alexandru Rafila pentru obligativitatea certificatului covid la serviciu, atât la stat, cât și la privat.

Liderii partidelor din coaliție urmează să discute de la ce prag al incidenței covid va fi aplicat certificatul, câte teste vor fi decontate persoanelor nevaccinate, de unde vor fi alocați banii pentru aceștia.

„Nu se poate aplica certificatul celor care fac test antigen. Dar se poate aplica celor care fac primul vaccin. Să fie temporar până la al doilea vaccin”, susțin surse politice.

De asemenea, Guvernul nu ar vrea să facă discriminare între bugetari și angajații din privat, astfel că se discută despre decontarea unui număr de teste PCR pentru toți, însă trebuie calculat efortul bugetar.

În funcția de resursele financiare se va stabili pentru câte zile plătește statul testele, au precizat sursele citate.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski