CESAR 2017 'Elle' al lui Paul Verhoeven, cel mai bun film

CESAR 2017 'Elle' al lui Paul Verhoeven, cel mai bun film

Ceremonia decernării Premiilor Cesar, ajunsă la ediția cu numărul 42, a avut loc la Sala Pleyel din Paris, prezentator fiind, în premieră, actorul și regizorul francez Jerome Commandeur.

UPDATE ORA 01.35 CESAR 2017 Gaspard Ulliel, cel mai bun actor

Artistul francez Gaspard Ulliel a primit vineri seara la Paris premiul Cesar pentru cel mai bun actor pentru rolul său din filmul 'Juste la fin du monde', relatează AFP.

Este al treilea premiu César primit de filmul regizat de canadianul Xavier Dolan.

Gaspard Ulliel, 32 de ani, îl interpretează în acest film pe Louis, un actor homosexuel și autor de succes bolnav de SIDA, care își regăsește familia după o absență de 12 ani și pe care trebuie să o anunțe că va muri curând.

Gaspard Ulliel i-a adus un omagiu lui Xavier Dolan, care are un fler "incomparabil" pentru actori, într-un mesaj citit de regizorul canadian.

Actorul a lipsit de la ceremonie. "Filmează seara aceasta, cred că ar fi fost foarte fericit să fie aici", a spus regizorul Xavier Dolan care a primit Cesarul în numele său.

UPDATE ORA 01.25 CESAR 2017 'Elle' al lui Paul Verhoeven, cel mai bun film

Fără nicio surpriză, premiul Cesar pentru cel mai bun film a fost acordat, din mâinile regizorului spaniol Pedro Almodovar, lui Paul Verhoeven, pentru "Elle".

Este filmul în care rolul principal este jucat de Isabelle Huppert, recompensată la rândul ei cu un Cesar pentru cea mai bună actriță. "Mulțumesc foarte mult Isabelle, te iubesc", i-a spus regizorul olandez actriței.

UPDATE ORA 01.15 CESAR 2017 Xavier Dolan, cel mai bun regizor

Xavier Dolan a primit vineri seara la Paris premiul Cesar pentru cel mai bun regizor pentru filmul său 'Juste la fin du monde', relatează AFP.

Filmul cineastului canadian de 27 de ani Xavier Dolan, avându-i în distribuție pe Gaspard Ulliel, Vincent Cassel și Marion Cotillard, a fost distins cu Marele Premiu la ultimul festival de la Cannes și se regăsește pe lista celor nouă filme străine incluse în preselecția pentru premiul Oscar acordat celui mai bun film într-o limbă străină.

Al șaselea lungmetraj al lui Dolan, filmul se inspiră dintr-o piesă a autorului francez Jean-Luc Lagarce, care a murit de SIDA în 1995 și prezintă o zi din viața lui Louis (Gaspard Ulliel), homosexual și autor de piese de teatru de succes, care își revede familia după 12 ani de absență pentru a-și anunța moartea apropiată.

UPDATE ORA 01.10 Isabelle Huppert, cea mai bună actriță

Artista franceză Isabelle Huppert a primit vineri seara premiul Cesar pentru cea mai bună actriță pentru filmul 'Elle' al regizorului francez Paul Verhoeven.

Actrița în vârstă de 63 de ani a fost deja recompensată cu un Golden Globe pentru acest rol al unei femei violate care încearcă să-și facă dreptate.

Aureolată de acest premiu, Huppert aspiră să se impună la premiile Oscar unde va avea o concurență dură din partea actrițelor Ruth Negga ('Loving'), Natalie Portman, ('Jackie'), Meryl Streep ('Florence Foster Jenkins') și, mai ales, Emma Stone, protagonista principalului favorit, musicalul, 'La La Land'.

UPDATE ORA 01.01 CESAR 2017 Jean-Paul Belmondo onorat pentru întreaga sa carieră

Marele actor francez Jean-Paul Belmondo a fost onorat cu un premiu Cesar acordat pentru întreaga sa carieră.

"El reprezintă întreaga cinematografie franceză", a spus în discursul de omagiere actorul Jean Dujardin, în timp ce în spatele său se derulau imagini din cele mai semnificative filme ale legendarului actor francez.

Premiul Cesar pentru cel mai bun scenariu a fost acordat de André Dussolier lui Solveig Anspach, care a murit în august 2015, și lui Jean-Luc Gaget, pentru filmul "L'effet aquatique".


"Vom avea atâtea de povestit când mă voi întoarce", a citit Gaget cu vocea gâtuită de lacrimis din scrisoarea pe care i-a trimis-o, înainte de moarte, regretata scenaristă franceză care a murit de cancer la 54 de ani.

UPADTE ORA 00.46 CESAR 2017 Premiul pentru cel mai bun film străin

Premiul Cesar pentru cel mai bun film străin a fost acordat lungmetrajului britanic"I, Daniel Blake, al regizorului Ken Loach, relatează L' Express.

Realizatorul britanic se alătură astfel listei cineaștilor de două ori recompensați cu premiul Cesar.

"I, Daniel Blake" este un film care denunță sistemul de acordare a ajutorului social, văzut prin ochii unui șomer. Pentru acest film, Ken Loach și scenaristul său, Paul Laverty, au mers în Scoția să strângă mărturii de la oameni defavorizați care trebuie uneori să aleagă între a mânca și a se încălzi, într-o țară în care băncile alimentare și supele populare sunt tot mai frecventate. În acest fel a apărut personajul Daniel Blake, un tâmplar de 59 de ani, silit să se retragă din activitate după o criză cardiacă.

Plasat la Newcastle, oraș marcat de o lungă tradiție a luptei muncitorești, "I, Daniel Blake" urmărește parcursul kafkian al lui Dan, între chemări la agenția pentru locuri de muncă, chestionare interminabile despre sănătatea lui, muzica stupidă de așteptare pe care trebuie să o asculte, fără a i se răspunde în cele din urmă.

Premiul Cesar pentru cea mai bună actriță în rol secundar a fost câștigat de Deborah Lukumuena. Actrița de culoare a primit premiul pentru rolul său din filmul "Divines". "Nu știu dacă cinematografia mă iubește, dar eu o iubesc la nebunie", a exclamat actrița într-o izbucnire euforică.

Este al treilea premiu câștigat seara aceasta de filmul "Divines", al realizatoarei Houda Benyamina.

UPDATE ORA 23.56 Un Cesar de onoare pentru George Clooney

Actorul american George Clooney a urcat pe scenă pentru a primi premiul Cesar de onoare în ovațiile publicului.

"Este o onoare să fiu aici în această seară", a spus George Clooney în mijlocul unui standing ovation.

"Noi, cetățenii lumii, trebuie să ne batem pentru ca ura să nu câștige", a continuat el.

Actorul american i-a adus un omagiu soției sale, Amal, însărcinată cu gemeni. "Sunt nerăbdător să văd ceea ce ne rezervă viitorul", a spus el cu ochii îndreptați spre soția sa.

Omagiul a fost completat de un videoclip care a trecut în revistă filmografia marelui actor american.



UPDATE ORA 23.41 CESAR 2017 Omagiu emoționant al cântăreței franceze Imany

Cântăreața franceză Imany a adus un tribut vibrant profesioniștilor cinematografiei care s-au stins din viață anul acesta, relatează în direct L' Express.

A fost momentul cel mai emoționant al serii când Imany i-a nominalizat pe cei plecați dintre noi.

Un alt moment emoționant a fost discursul de primire a premiul Cesar pentru cel mai bun debut filmic de către regizoarea Houda Benyamina pentru lungmetrajul său "Divines".

La rândul său, Ibrahim Maalouf a fost recompensat cu un Cesar pentru cea mai bună muzică scrisă pentru film. "Mi-ați făcut un cadou minunat", a spus emoționat trompetistul recompensat pentru "Dans les forets de Sibérie".

Premiul Cesar pentru cele mai bune decoruri i-a revenit lui Jérémie D. Lignol pentru filmul "Chocolat" în care joacă rolul principal Omar Sy.

Premiul Cesar pentru cel mai bun scurtmetraj de animație a fost câștigat de filmul "Celui qui a deux âmes" realizat de Fabrice Luang-Vija, în timp ce Cesarul pentru cel mai bun lungmetraj de animație i-a revenit filmului "Ma vie de courgette" realizat de Claude Barras.

Iar Cesarul pentru cel mai bun montaj a fost primit de filmul "Juste la fin du monde" al tânărului regizor canadian Xavier Dolan. Dolan în vârstă de 27 de ani s-a declarat "extrem de surprins". Mulțumesc, este o onoare", a spus el vizibil surprins.



UPDATE ORA 23.18 CESAR 2017 Primele premii decernate

Au fost deja acordate primele premii Cesar la categoriile considerate secundare, relatează L' Express.

"Merci patron": Cel mai bun film documentar

Premiul Cesar pentru cel mai bun film documentar a fost atribuit scurtmetrajului "Merci Patron" și realizatorului său François Ruffin.

Niels Schneider: Cel mai promițător actor

Discursul de acceptare a lui Niels Schneider, pentru cel mai promițător actor i-a emoționat pe internauți. Stăpânindu-și cu greu lacrimile tânărul actor a spus că "dacă această ceremonie are un sens, este cel de a aduce un omagiu". Niels Schneider a primit această înaltă distincție pentru prestația sa în filmul "Diamant noir".

L'Odyssée: Cel mai bun sunet

Filmul "L'Odyssée", în care joacă Lambert Wilson, a primit Cesarul pentru cel mai bun sunet. "Mulțumesc pentru voturile voastre, este super să fim aici", a spus unul dintre cei care a primit premiul.

La danseuse: Cele mai bune costume

Cesarul pentru cele mai bune costume i-a revenit lui Anais Romand pentru filmul "La danseuse". Ea a salutat performanța actriței Soko care joacă în acest film alături de Lily-Rose Depp.

UPDATE ORA 22.59 CESAR 2017 Ceremonia a început, la bufet se servește deja șampanie

Gala premiilor Cesar a fost deschisă de prezentatorul Jérôme Commandeur care a urcat pe scenă în acordurile piesei "Wake me up before you go-go" al trupei Wham! Maestrul de ceremonii, foarte în formă, a fost înconjurat de mai mulți dansatori, relatează în direct L' Express.

Foarte remarcată a fost venirea actriței Isabelle Huppert, îmbrăcată într-o rochie lungă de satin verde foarte elegantă. Toată lumea se întreabă dacă Huppert va reuși dubla în acest weekend și va câștiga atât premiul Cesar cât și Oscarul ca cea mai bună actriță pentru extraordinara sa performanță din filmul "Elle". Presa americană deja o numesc "Meryl Streep franceză".

Printre invitații din sală se numără și primarul Parisului, Anne Hidalgo. Ea a profitat pentru a-și exprima satisfacția față de prezența feminină numeroasă la ediția de anul acesta. "Parisul este capitala cinematografiei", a lansat ea.

Pentru o atmosferă cât mai plăcută, bufetul a fost prevăzut cu gustări și multe sticle de șampanie de care profita atât actorii cât și jurnaliștii acreditați, notează L' Express.

ORA 22.19 CESAR 2017 Covorul roșu luat cu asalt de vedetele prezente la a 42-a ediție a premiilor cinematografiei franceze

Vedetele au început să pășească pe covorul roșu al celei de-a 42-a ediții a premiilor Cesar, cele mai prestigioase premii ale cinematografiei franceze, care se desfășoară în sala Pleyel, celebra sală de concerte din arondismentul 8 al Parisului, relatează în direct L'Express.

Gala este prezentată de umoristul Jérôme Commandeur, ales maestru de ceremonii ale acestei ediții care, fapt excepțional, nu are președinte al juriului.

George Clooney, care va primi un Cesar de onoare, și soția sa, Amal, afișând o burtică evidentă, s-au numărat printre primii invitați. Viitorii părinți de gemeni au pozat radioși și amabil pentru fotografi. Amal Clooney a venit îmbrăcată într-o rochie bustieră albă care îi scotea în evidență talia proeminentă.

După ei au pozat pentru aparatele foto cuplul format din Jean Dujardin și Nathalie Péchalat care au venit ca simpli spectatori, având în vedere că reputatul actor francez nu este nominalizat la nicio categorie.

Pe covorul roșu și-a făcut apariția într-o superbă rochie de catifea și actrița Nathalie Baye, nominalizată pentru rolul său din "Juste la fin du monde" la categoria cea mai bună actriță într-un rol secundar.

Ea a fost urmată la puțin timp de François Cluzet nominalizat la rândul său la categoria cel mai bun actor pentru filmul "Médecin de campagne". El îl va avea ca rival pe fostul său partener din "Intouchables", Omar Sy. "Sunt foarte fericit pentru această nominalizare, este o mare șansă", a spus la microfon François Cluzet.

Dintre vedetele tinere a fost remarcată sosirea tinerei actrițe și model Lily-Rose Depp, fiica Vanessei Paradis și a lui Johnny Depp. Îmbrăcată într-o rochie neagră cu decolteu adânc în V, ea este nominalizată la categoria cea mai promițătoare actriță pentru filmul "La Danseuse".

Realizatoarea filmului "Mal de pierre", Nicole Garcia, în cursă pentru câștigarea unui Cesar pentru cel mai bun regizor, a anunțat la sosirea sa pe covorul roșu că Marion Cotillard, care aspiră la rândul ei la un trofeu pentru cea mai bună actriță în rol principal, nu participă la ceremonia din această seara, din cauza "unei maternități iminente".

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria