Cetățean azer suspect de infracțiuni cibernetice reținut în Moldova

Cetățean azer suspect de infracțiuni cibernetice reținut în Moldova

La frontieră, deținutul a arătat un pașaport ucrainean, dar în urma unor verificări suplimentare, polițiștii de frontieră au constatat că este de fapt cetățean azer și se afla pe lista de urmăriți internaționali din baza de date Interpol.

Aeroportul Chișinău. Foto: Arhiva Adevărul

Polițiștii de frontieră moldoveni au reținut la granița cu Ucraina un cetățean azer, care este căutat de Interpol, fiind bănuit că ar fi comis mai multe atacuri cibernetice.

Un membru al unui grup infracțional organizat specializat în atacuri informatice, trecut pe lista de urmărire internațională de autoritățile azere, a fost reținut la punctul de trecere a frontierei de stat din orașul Otaci. A fost emis un mandat de arestare pentru un tânăr de 36 de ani. bărbat, cetăţean azer, în vederea extrădării sale”, se arată în raport, pe site-ul Serviciului de Frontieră.

La frontieră, deținutul a arătat un pașaport ucrainean, dar la verificări suplimentare, polițiștii de frontieră au stabilit că acesta este de fapt cetățean azer și se afla pe lista de urmărire internațională din baza de date Interpol. Suspectul a fost plasat într-o celulă de arest preventiv din orașul Edineț, după care va fi transferat la Chișinău pentru cercetare și trimis acasă.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?