Cetățeni ai mai multor țări, printre cei uciși, răpiți sau dispăruți după atacul-surpriză al Hamas asupra Israelului

Cetățeni ai mai multor țări, printre cei uciși, răpiți sau dispăruți după atacul-surpriză al Hamas asupra Israelului

Cetățeni ai mai multor țări, între care SUA, Franța și Germania, se numără printre cei uciși, răpiți și dispăruți după atacul surpriză pe mai multe fronturi al teroriștilor Hamas asupra Israelului, sâmbătă, relatează Times of Israel.

Isaelul bombardează Fîșia Gaza după incursiunile combatanților Hamas FOTO PROFIMEDIA

Israelul a confirmat că militanții palestinieni au luat peste 100 de ostatici, soldați și civili, dar nu și numărul și naționalitățile acestora. Pe de altă parte, teroriștii Hamas susțin că ar fi vorba de aproximativ 130 de israelieni răpiți și duși în Gaza.

Secretarul de stat american Antony Blinken a declarat la emisiunea "State of the Union" de la CNN că „avem informații că mai mulți americani au fost uciși”.

„Lucrăm peste program pentru a verifica acest lucru. Există relatări despre americani dispăruți”, a spus el.

Cel puțin 260 de persoane au murit după ce teroriștii Hamas au deschis focul la un festival de muzică electronică într-un deșert în apropiere de Kibbutz Re'im. Alte zeci sunt încă dispărute și căutate cu disperare de rude. Clipuri pe rețelele de socializare surprind răpirea unora dintre ei de combatanții Hamas.

Mama germano-israeliencei Shani Louk, în vârstă de 23 de ani a făcut apel la ajutor pentru găsirea acesteia după ce a identificat-o pe aceasta într-o înregistrare video în care apare întinsă pe burtă în spatele unei camionete. Un bărbat o trage de păr, în timp ce un altul își pune piciorul pe fesele și picioarele ei, care par a fi așezate într-un unghi nefiresc. Nu este clar dacă este vie sau moartă.

Ministerul de Externe al Thailandei a declarat că 11 dintre cetățenii săi au fost luați ostatici în timpul luptelor și, probabil, aduși în Gaza.

"Ei sunt nevinovați și nu au nicio legătură cu vreun conflict", a declarat premierul thailandez Srettha Thavisin, potrivit Bangkok Post.

Aproximativ 5.000 de thailandezi se află în zonele din sudul Israelului, potrivit Bangkok. Majoritatea lucrează ca muncitori în comunitățile agricole, dintre care unele au fost atacate în asaltul de sâmbătă.

Ministerul de Externe al Thailandei a anunțat că 12 cetățeni thailandezi au fost uciși.

O imagine, distribuită pe aplicația de mesagerie Telegram, arată cel puțin cinci bărbați stând în noroi, cu mâinile la spate, în ceea ce pare a fi un buncăr, în timp ce bărbați înarmați mascați își îndreaptă puștile spre ei.

Cetățeanul britanic Nathanel Young, în vârstă de 20 de ani, a fost ucis în timp ce servea în Forțele de Apărare ale Israelului, a declarat sora sa, pe Facebook. Moartea sa a fost confirmată ulterior de ambasada israeliană din Londra.

Fotograful britanic Danny Darlington, care locuia la Berlin, și prietena sa germană, Carolin Bohl, nu au mai fost găsiți după ce s-au ascuns într-un buncăr din Kibbutz Nir Oz, potrivit lui Sam Pasquesi, cumnatul lui Bohl.

Pasquesi a declarat că familia sa a aflat duminică de la un bărbat care lucrează la kibbutz că trupurile celor doi au fost identificate.

Ambasada britanică a confirmat, de asemenea, pentru Sky News că britanicul-israelian Jake Marlow a dispărut după ce a fost la petrecerea de lângă Re'im. Potrivit rapoartelor, Marlow, care s-a mutat în Israel în urmă cu doi ani, lucra la securitate și nu se mai știe nimic de el de sâmbătă dimineața.

S-a confirmat că un cetățean francez, un soldat al forțelor armate israeliene în vârstă de 20 de ani, a fost ucis, potrivit unui diplomat francez. Mai mulți alți cetățeni francezi sunt încă dispăruți, a declarat oficialul.

10 cetățeni din Nepal se numără printre cei uciși în atacul Hamas, a precizat ambasada republicii himalayene la Tel Aviv într-un comunicat.

„Zece nepalezi au murit în mod tragic, din cauza unui atac al grupării palestiniene Hamas, într-un loc numit Kibbutz Alumim", se arată în declarație, adăugând că alți patru sunt în spital, iar unul este dat dispărut.

Nepalezii se aflau printre un grup de studenți care studiau la un Centru de formare agricolă din Netivot, în sudul țării.

Prim-ministrul Cambodgiei, Hun Manet, a confirmat moartea unui student cambodgian în atac.

Gruparea teroristă Hamas, cu sediul în Gaza, a lansat sâmbătă dimineața un atac fără precedent asupra Israelului, lansând mii de rachete și trimițând militanți palestinieni înarmați în comunitățile israeliene pe uscat, pe mare și în aer, ucigând cel puțin 700 de persoane și rănind peste 2.300.

Forțele israeliene continuă să lupte împotriva atacatorilor Hamas în șapte-opt locuri din sudul Israelului, în apropiere de Fâșia Gaza, au declarat Forțele de Apărare ale Israelului într-un briefing în această dimineață.

Printre acestea se numără Be'eri, o comunitate agrară, în care s-au infiltrat luptători Hamas în cursul nopții. O mare dintre militanți au fost uciși, dar alții încă se ascund în casele din așezările comunitare, au precizat Forțele de Apărare ale Israelului.

Armata israeliană a adăugat că a atacat peste 1.000 de ținte în Gaza.

Scopul acestei operațiuni este ceva complet diferit... Este nevoie de mai mult timp decât ne așteptam pentru a readuce lucrurile la o poziție defensivă, de securitate", a declarat locotenent-colonelul Richard Hecht în cadrul unei conferințe cu jurnaliștii.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat