Cetăţeni ruşi, arestaţi după ce au încercat să se înroleze în armata ucraineană

Cetăţeni ruşi, arestaţi după ce au încercat să se înroleze în armata ucraineană

Un cetăţean rus a fost arestat în regiunea rusă Belgorod, învecinată cu Ucraina, după ce a încercat să intre în această ţară pentru a se alătura armatei ucrainene, au anunţat miercuri forţele de securitate ruse, relatează agenţia EFE.

Pentru asemenea tentative rușii riscă între 12 şi 18 ani de închisoare. FOTO Shutterstock (Arhivă)

Bărbatul, în vârstă de 20 de ani, „a încercat să intre pe teritoriul ucrainean pentru a participa la acţiuni militare împotriva Forţelor Armate ale Rusiei", se arată într-o notă a Serviciului Federal de Securitate din Belgorod, scrie Agerpres.

Luni a fost arestat la Moscova un alt cetăţean rus care intenţiona să lupte alături de armata ucraineană împotriva Rusiei. Acesta este angajat al unei companii private de servicii de securitate şi hotărâse să se înroleze în armata ucraineană „pentru a-şi îmbunătăţi situaţia financiară", semnalează anunţul autorităţilor ruse. Mai mult, el recruta şi alţi prieteni în acelaşi scop.

Conform legislaţiei ruse, pentru astfel de tentative de a se alătura armatei ucrainene cetăţenii ruşi riscă între 12 şi 18 ani de închisoare.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...