Cetăţenii moldoveni din ţară şi diaspora, aşteptaţi să participe duminică la Adunarea "Moldova Europeană"

Cetăţenii moldoveni din ţară şi diaspora, aşteptaţi să participe duminică la Adunarea "Moldova Europeană"

Un miting de amploare va avea loc duminică la ora 11.00 în centrul Chişinăului pentru a susţine calea europeană aleasă de ţară. Evenimentul. Acesta este numit Adunarea "Moldova Europeană" şi iniţiat de preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, este declarat apolitic şi sunt aşteptaţi să participe toţi cetăţenii, inclusiv cei din diasporă în ţările în care aceştia se află, cele mai multe în Europa.

FOTO EPA EFE

"Astăzi am lansat iniţiativa de a convoca la Chişinău o adunare a cetăţenilor la care să spunem lumii că noi suntem europeni şi că aceasta e calea aleasă de noi. Adunarea naţională Moldova Europeană va fi organizată la 21 mai, în Piaţa Marii Adunări Naţionale'', a anunţat Maia Sandu.

Ulterior, pe 13 mai, Maia Sandu a lansat un îndemn pentru toţi cetăţenii să participe la Adunarea "Moldova Europeană". "Moldovenii s-au adunat de fiecare dată pentru a decide soarta ţării. Ne-am adunat în Piaţa Marii Adunări Naţionale şi am cerut libertate şi suveranitate. Pentru că neamul nostru are o credinţă de nezdruncinat în omenie şi în dreptate. Moldova s-a ridicat ori de câte ori a fost nevoie. Aşa suntem noi. Uniţi în momentele hotărâtoare", a spus şefa statului, potrivit Agerpres.

În mesajul său, preşedinta Maia Sandu a făcut apel la unitate. "Este nevoie de toţi pentru a pune Moldova pe calea cea dreaptă. Calea europeană. O lume întreagă va vedea - stăpân în ţara noastră este poporul. Moldovenii sunt europeni. (...) Să spunem într-o singură voce că viitorul ţării noastre este în Uniunea Europeană", a îndemnat preşedinta Maia Sandu.

Președintele Republicii Moldova a lansat un apel şi moldovenilor din diaspora: "Dragi moldoveni din diasporă, vă îndemn să fim uniţi pe 21 mai! Dacă sunteţi departe de Moldova, vă puteţi aduna în oraşele în care vă aflaţi", a spus şefa statului.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Pe „valoarea” asta o fi întrebat-o vreodată Fiscul cum justifică luxul impertinent în care trăiește?

2 Pașaportul biologic al lui Halep, explicații ca nuca-n perete. Trei argumente copilărești, demontate pe loc de tribunal

3 Omul ăsta știe când spune ce spune despre Ciolacu...

4 VIDEO Ce vedeți în imagine este real!

5 VIDEO Dramoletă la Găești, cu o femeie amendată după ce și-a prins soțul cu amanta în mașină