Cetăţenii ruşi au nevoie de viză pentru a intra pe teritoriul ucrainean

Cetăţenii ruşi au nevoie de viză pentru a intra pe teritoriul ucrainean

Autorităţile de la Kiev au eliminat sistemul folosit timp de 10 ani prin care ruşii nu trebuiau să obţină vize pentru a călători în Ucraina.

„Decizia guvernului ucrainean de a anula regimul fără viză pentru ruşi a intrat în vigoare astăzi. Călătoriile fără viză sunt un privilegiu pentru cetăţenii democraţiilor dezvoltate care nici nu ucid civili şi nici nu pun în pericol suveranitatea naţiunilor vecine”, a scris Serghei Deineko pe Facebook , potrivit Ukrainska Pravda .

„Regimul vizelor va permite, de asemenea, consolidarea securităţii statului nostru. Acum, fiecare rus va trebui să-şi justifice scopul călătoriei lor în Ucraina în avans.

Dar vreau să avertizez cetăţenii Federaţiei Ruse: Chiar dacă aţi primit o viză, nu ar trebui să vă mulţumiţi! Acest lucru nu garantează intrarea nestingherită în Ucraina. Deţinătorii de vize trebuie să îndeplinească şi alte condiţii pentru a trece frontiera ucraineană. Poliţiştii de frontieră vor verifica cu siguranţă vizele, iar dacă există motive întemeiate, acestea vor fi anulate la faţa locului”, a mai adăugat Deineko.

Preşedintele ucrainean a afirmat că, în urma declanşării războiului, introducerea vizelor pentru cetăţenii ruşi are ca scop contracararea„ ameninţărilor fără precedent la securitatea naţională, suveranitatea şi integritatea teritorială a statului nostru".

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...