CFR Călători: 48 de trenuri au fost anulate duminică dimineața

CFR Călători: 48 de trenuri au fost anulate duminică dimineața

Un număr de 48 de trenuri au fost anulate duminică dimineața pentru a facilita accesul utilajelor de intervenție și prevenirea unor situații de nesiguranță pentru călători, potrivit informațiilor publicate pe pagina de Internet a CFR Călători.

"La acest moment se circulă pe toate magistralele feroviare. Din cele 1.300 de trenuri ale CFR Călători care circulă zilnic în România s-a luat decizia anulării a 48 de trenuri (ora 7:00) pentru evitarea unor situații neplăcute pentru pasageri și pentru facilitarea accesului utilajelor și a echipelor de intervenții. Măsurile operative care se iau au ca prioritate siguranța oamenilor și asigurarea legăturilor pe magistrale, între marile orașe", informează compania.

Potrivit sursei citate, circulația feroviară este adaptată condițiilor meteo nefavorabile cu temperaturi extrem de scăzute pe raza a 4 regionale: București, Craiova, Galați și Constanța

"Unele curse pot înregistra întârzieri la destinație, determinate de necesitatea atașării locomotivelor Diesel pe anumite intervale de stații din jumătatea de sud a țării, de reducerea vitezei de circulație sau de intervenția cu pluguri. Se intervine constant cu utilaje și echipaje feroviare. În cursul acestei zile legătura pe calea ferată între București și Constanța și retur este asigurată cu mai multe trenuri", precizează compania.

CFR Călători precizează că în zonele unde va fi necesar pasagerii vor primi ceai cald, cafea, sandvișuri, în funcție de posibilitățile din teren.

Administrația Națională de Meteorologie a emis, sâmbătă, o atenționare Cod galben de ger valabilă la nivelul întregii țări în următoarele trei zile și au prelungit până duminică noapte la ora 22:00 atenționarea Cod galben de viscol valabilă pentru 22 de județe.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…