CFR Cluj – Lazio, diseară, pentru banii UEFA: Cât valorează calificarea în optimile Conference League

CFR Cluj – Lazio, diseară, pentru banii UEFA: Cât valorează calificarea în optimile Conference League

După 0-1, în tur, pe „Olimpico“, CFR Cluj joacă, diseară (ora 19.45, Pro Arena) un meci de totul sau nimic pentru parcursul ei european din acest sezon. Miza sportivă: accederea în optimile Conference League. Au trecut zece ani, de când o echipă românească a câștigat o „dublă“ UEFA, în februarie. Ultima dată, Steaua a reușit această performanță, după ce a eliminat Ajax și a trecut în optimile Ligii Europa, în sezonul 2012-2013.

Dan Petrescu, antrenor CFR Cluj

Dincolo de gloria calificării, partida din această seară – s-au vândut toate biletele! – are și o miză financiară importantă. Pentru că echipa care va merge, în optimi, va primi 600.000 de euro de la UEFA. Dacă pentru Lazio, suma ar fi una minusculă, în schimb, la CFR, ar asigura bugetul de salarii pentru aproximativ două luni!

Vestea bună e că Dan Petrescu, antrenorul ardelenilor, a scăpat de Pedro (35 de ani), accidentat. Iar doi titulari ai lui Maurizio Sarri în meciul-tur, vorbim despre Sergej Milinkovic-Savic şi Mattia Zaccagni, sunt și ei incerți pentru returul cu CFR. Va lipsi și fundașul Patric (Lazio), eliminat, în minutul 15, al meciului de săptămâna trecută.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina