CFR Cluj - Lazio, în Conference League. Final de drum pentru campioana României. Ce ghinion în ultimul minut!

CFR Cluj - Lazio, în Conference League. Final de drum pentru campioana României. Ce ghinion în ultimul minut!

De obicei, calificarea după un 0-1 în manșa tur e considerată accesibilă pentru orice echipă. Însă în cazul lui CFR Cluj, să treacă de Lazio în play-off-ul Conference League era văzut drept o misiune imposibilă. Asta și din cauza parcursului mai slab al elevilor lui Dan Petrescu din ultima vreme, dar și pentru că la partida-tur diferența de valoare a părut foarte mare.

Cristi Manea spune adio cupelor europene. Foto Getty images

Iar meciul de joi seară din Gruia a început în acest scenariu: încă din minutul 5 italienii și-au arătat colții, având prima ocazie prin Romero, care a șutat peste poartă din marginea careului de 16 metri. Românii au replicat 6 minute mai târziu, prin Burcă, însă mingea acestuia nu a prins cadrul porții.

În minutul 17, portarul CFR-ului, Scuffet, a scos acrobatic lovitura de cap a lui Luis Alberto, din 7 metri, apoi campioana României a început să împingă jocul spre poarta adversă. În minutul 21, clujenii puteau egala situația la general. Kosovarul Krasniqi, jucătorul adus de CFR de la Ballkani și care face deja cu ochiul multor formații din Serie A, și-a driblat excelent un adversar în marginea careului de 16 metri, dar a șutat slab cu piciorul stâng, pe lângă poartă, din poziție ideală!

Pe final, în 10 oameni

Tot românii au fost cei care au presat în continuare, după ce șutul lui Muhar a fost deviat în corner de un fundaș al lui Lazio (min. 30), iar apoi Kolinger a reluat cu capul din 6 metri, dar mingea a s-a dus peste poartă. Italienii au cerut penalty la o fază controversată, însă spaima ardelenilor, Ciro Immobile, s-a ales cu un cartonaș galben pentru simulare.

Dacă în prima repriză Lazio a dominat, dar românii au amenințat poarta italienilor, în partea a doua oaspeții au făcut legea. După o oră de joc, Malele a respins cu capul de pe linia porții șutul trimis, direct din corner, de Luis Alberto, ținând în viață CFR-ul. Iar două minute mai târziu a avut loc o fază rar văzută într-un meci de fotbal: Lazio a avut o triplă ocazie, după ce Manea a respins șutul lui Vecino, iar apoi Scuffet a intervenit fabulos la șuturile lui Luis Alberto și aceluași Vecino!

Meciul 100 pentru CFR în cupele europene

Misiunea românilor a devenit și mai ingrată cu un sfert de oră înainte de final, când Muhar a primit al doilea cartonaș galben, după un fault asupra lui Immobile, și a fost eliminat. Însă CFR putea da lovitura și trimite meciul în prelungiri când Yeboah a ratat o ocazie monumentală, în ultimul minut: nu a putut relua pe spațiul porții din 6 metri centrarea trimisă de Braun. CFR Cluj - Lazio s-a încheiat 0-0, cu zero șuturi pe poarta italienilor, iar românii părăsesc competiția după o evoluție per total curajoasă.

La acest meci Lazio, CFR Cluj a atins borna 100 de meciuri în cupele europene. Aventura a început în 2007, cu preliminariile Cupei UEFA. Formația ardeleană este a treia echipă românească care intră în clubul select al celor cu cel puțin 100 de partide în cupele continentale, după Steaua/FCSB și Dinamo. De 3 ori a reușit CFR Cluj să ajungă în primăvara europeană, două în Europa League și această din Conference League. Din cele 100 de meciuri, clujenii au reușit 35 de victorii și 22 de remize, golaveraj 103-118.

600.000 de euro este bonusul pe care CFR l-a ratat în urma eliminării din Conference League.

CFR Cluj - Lazio Roma 0-0

CFR Cluj (4-4-2): Scuffet- Manea, Kolinger, Burcă, Camora- Deac, Cvek, Muhar, Krasniqi- Malele, Janga

Rezerve: Gal, Bălgrădean, Petrila, Yeboah, Țîru, Hoban, Bîrligea, Bordeianu, Braun, Fica

Antrenor: Dan Petrescu

Lazio (4-3-3): Maximiano- Lazzari, Gila, Casale, Hysaj- Luis Alberto, Vecino, Basic- Romero, Immobile, Felipe Anderson

Rezerve: Renzetti, Provedel, Pellegrini, Marcos Antonio, Cancellieri, Cataldi, Mussolini, Bertini, Ruggeri, Marusic

Antrenor: Maurizio Sarri

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”