CFR SA : 77 de trenuri de călători circulă la noapte după ora de vară; 30 vor staționa până la schimbarea orei

Un număr de 77 de trenuri de călători, de stat și private, vor circula, în noaptea de 25 spre 26 martie, după ora de vară, 30 dintre acestea urmând să staționeze până la schimbarea orei, în timp ce restul de 47 de garnituri își vor modifica ora în parcurs, informează, sâmbătă, CFR SA.

România trece în noaptea de sâmbătă spre duminica la ora oficială de vară, astfel că ceasurile vor fi date înainte cu o oră și ora 3:00 va deveni ora 4:00, iar 26 martie va fi cea mai scurtă zi din 2017.

"Trecerea la ora de vară nu modifică mersul trenurilor în vigoare, circulația urmând a se efectua conform orarului prevăzut în mersul trenurilor. Trenurile de călători aflate în circulație după ora 3:00, care devine ora 4:00, își vor continua mersul până la stația de destinație, iar în cazul când orele de plecare ale acestor trenuri se suprapun cu orele normale de plecare în intervalul orar 4:00 — 5:00, trenurile vor pleca în ordinea rangului. Astfel, în noaptea de 25 spre 26 martie, 30 de trenuri vor staționa până la schimbarea orei, iar 47 de garnituri își vor modifica ora în parcurs", precizează CFR SA, într-un comunicat.

Având în vedere că și în țările vecine trecerea la ora de vară se face în aceeași zi de duminică, 26 martie 2016, între stațiile de frontieră cu Republica Moldova, Ungaria, Serbia, Ucraina, Bulgaria trenurile vor circula după graficele din mersul de tren în vigoare.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Noi date din sondajele pe București. A crescut cu 4 procente numărul indecișilor. Băsescu, la 13%

2 VIDEO Primul semn că se rupe căruța! „Ea crede că suntem atât de proști, de idioți” / Dezvăluiri incredibile des…

3 Cu firmele pe butuci, profesoara de sex oral a PSD a ajuns să mănânce rahat din același blid cu Gâdea

4 Personajul care a adus Clanul Sportivilor s-o huiduie pe Kovesi candidează la alegerile locale din partea PSD …

5 Marius Coaje, mâna dreaptă a Gabrielei Firea, e un hoț condamnat definitiv la închisoare