CFR SA: Traficul feroviar, adaptat la condiţiile meteo nefavorabile; nu sunt trenuri de călători blocate

CFR SA: Traficul feroviar, adaptat la condiţiile meteo nefavorabile; nu sunt trenuri de călători blocate

Circulaţia feroviară este adaptată la această oră la condiţiile meteo nefavorabile, nefiind trenuri de călători blocate, informează CFR SA.

În prezent, se acţionează cu utilaje şi drezine pantograf pentru îndepărtarea copacilor căzuţi pe firul de contact şi remedierea deranjamentelor produse la sistemul de alimentare cu energie electrică între staţiile Nădejde - Lunca de Mijloc - Livezi Ciuc (Regionala CF Braşov), Topolovăţ - Recaş (Regionala Cf Timişoara) şi Vatra Dornei - Ilva Mică - Năsăud (Regionala CF Iaşi).

Pentru asigurarea continuităţii traficului feroviar în zonele afectate, trenurile vor circula, până la finalizarea operaţiunilor de intervenţie în curs de desfăşurare în acest moment, cu tracţiune Diesel pe intervalul Nădejde - Lunca de Mijloc - Livezi Ciuc (Regionala CF Braşov), Topolovăţ - Recaş (Regionala CF Timişoara), iar între staţiile Vatra Dornei - Ilva Mică - Năsăud (Regionala CF Iaşi) se asigură transbordare cu mijloace auto.

De asemenea, pe relaţia Bucureşti Nord - Constanţa - Mangalia şi Medgidia - Tulcea trenurile circulă în continuare cu locomotive Diesel, din cauza rafalelor puternice de vânt, iar pe distanţele Galaţi - Făurei şi Făurei - Buzău circulaţia se desfăşoară pe un singur fir. Pe al doilea fir personalul feroviar intervine pentru remedierea deranjamentelor la linia de contact.

Pentru asigurarea condiţiilor optime de trafic se patrulează cu pluguri de zăpadă pe distanţele Ciulniţa - Slobozia - Urziceni şi Tulcea - Medgidia.

"La această oră nu sunt trenuri cu călători blocate, călătorii din trenurile R 8204 şi R7360, care au avut probleme tehnice în cursul nopţii, au fost preluaţi de celelalte garnituri aflate în circulaţie. Menţionăm faptul că, în funcţie de evoluţia fenomenelor meteorologice, în cazul în care situaţia o impune, sunt luate măsuri de restricţionare a traficului pe anumite intervalele de staţii, astfel încât să permitem accesul utilajelor de intervenţie sau al plugurilor de zăpadă, această măsură fiind necesară pentru evitarea blocajelor în linie curentă", precizează reprezentanţii companiei. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Unde-s şobolanii în timp ce cei săraci luptă şi mor pentru Ucraina? Au fugit în ţări străine cu tot cu bogăţiile furate în Ucraina?”

2 Dovada măcelului din Ucraina / Ultimul a fost produs în 1961! / Da, Rusia chiar a scos de la „naftalină” depășitele tancuri sovietice T-62

3 ULTIMA ORĂ Prima evaluare independentă a pierderilor suferite de ruși în Ucraina!

4 Sunt „carne de tun”? / Soldații din „republicile populare” protestează contra comandanților ruși

5 Ucrainenii l-au ucis pe „comandantul Tik Tok”