CFR, zguduită de cea mai proastă veste posibilă: Dan Petrescu a rămas fără „motorul“ echipei

CFR, zguduită de cea mai proastă veste posibilă: Dan Petrescu a rămas fără „motorul“ echipei

Veșnic nemulțumit din fire, Dan Petrescu (55 de ani) s-a bucurat, cu siguranță, când a văzut rezultatul meciului FCSB – Farul, 2-1, care a oprit marșul triumfal al echipei lui Hagi spre titlu.

Dan Petrescu va acuza, cu siguranță, pierderea unui jucător de bază, la primul interviu

Doar că, din păcate pentru „Super Dan“, bucuria sa a fost de scurtă durată. Pentru că, astăzi, s-a aflat că CFR Cluj și-a pierdut liderul din teren pe acest final de campionat, în care lupta pentru titlu e pe viață și pe moarte. Anunțul ieșirii lui Ciprian Deac, căci despre el e vorba, a fost făcut de președintele ardelenilor, Cristi Balaj, pentru Fanatik.

Ciprian Deac s-a operat. L-am pierdut până la finalul sezonului. Are o accidentare la nivelul umărului. Sunt anumite leziuni, rupturi, umărul dislocat. A fost o operaţie mai complexă. Deac e pe mâini bune. Din păcate, nu va mai juca în acest play-off. E o pierdere foarte importantă. Ghinion... Deac, la ora actuală, e foarte greu, dacă nu imposibil de înlocuit“, a explicat Balaj. Iar fostul arbitru are dreptate!

Ciprian Deac, cel mai bun pasator de la CFR Cluj

Ciprian Deac, cel mai bun pasator de la CFR Cluj

Deși a împlinit 37 de ani, în luna februarie, Deac a fost, inclusiv în acest sezon, „motorul“ CFR-ului. Dovadă și faptul că a încheiat sezonul regulat cu 12 assist-uri, fiind cel mai bun pasator al Superligii. Mai mult, până la accidentarea suferită în ultima etapă, în victoria cu Sepsi (2-1), Ciprian a fost inepuizabil. Și a bifat 31 din cele 34 de partide ale CFR-ului, în campionat, adunând 2.332 de minute pe teren.

În luna ianuarie, când Deac a suferit o altă accidentare, minoră ce-i drept, Dan Petrescu a ținut să sublinieze importanța mijlocașului pentru CFR, dar și profesionalismul de care acesta dă dovadă. „A avut o săptămână în care s-a pregătit separat. Înainte să se accidenteze, venea la stadion, la ora 8 dimineață și pleca la 16. Cred că vreo patru ore stătea numai în sala de forță. Acum, din cauza accidentării, vine la 7 dimineață și pleacă la 17! Stă șapte ore în sală. Apoi, pe teren se pregătește singur. N-ai cum să-l oprești. Ăsta e Ciprian Deac. Până se va lăsa de fotbal va rămâne un profesionist fantastic“, a explicat tehnicianul CFR-ului.

Nu toți au fost însă impresionați de slăbiciunea lui Petrescu pentru un jucător de 37 de ani. De pildă, recent, Adrian Porumboiu, l-a ironizat pe tehnicianul campioanei pentru faptul că merge pe mâna unor veterani. „Mi se pare nu neverosimil, ci de noaptea minții să te bați la titlu și să joci cu doi jucători care au peste 75 de ani împreună. Prostești fotbalul...“, a spus fostul arbitru. Acesta s-a referit la Deac (37 de ani) și la Hoban (40 de ani), însă criticile sale l-au vizat, de fapt, pe Hoban. „E un jucător modest. Toată viața a fost așa. N-a ieșit în evidență prin execuții, o pasă filtrantă, nimic! Nu poți câștiga campionatul așa, jocul e bătrânesc“, a adăugat Porumboiu.

6

goluri a adunat Ciprian Deac, în actuala ediție a Superligii, el fiind al doilea cel mai bun marcator al CFR-ului, după atacantul Rangelo Janga, cu 9 reușite.

Play-off, etapa a IV-a

Sâmbătă: CFR Cluj – Sepsi 2-1

Duminică: CS U Craiova – Rapid 3-1

Luni: FCSB – Farul 2-1

Clasament

1. Farul Constanța 39 de puncte

2. CFR Cluj 38p*

3. FCSB 37p*

4. CSU Craiova 32p

5. Rapid 28p

6. Sepsi 24p

Play-out, etapa a IV-a

Vineri: FC U Craiova – Voluntari 3-3

Vineri: UTA – Botoșani 0-2

Sâmbătă: Mioveni – Hermannstadt 0-2

Duminică: Petrolul - „U“ Cluj 0-2

Luni: FC Argeș – Chindia 1-0

Clasament

1. FC U Craiova 27p

2. Petrolul 27p

3. Botoşani 26p

4. Hermannstadt 24p

5. Voluntari 23p

6. „U“ Cluj 23p

7. Chindia 19p

8. UTA 18p*

9. FC Argeş 17p*

10. Mioveni 11p

*Cu rotunjirea punctelor în sus.

**În play-out, locurile 9 și 10 retrogradează direct, în timp ce locurile 7 și 8 vor juca un baraj de menținere / promovare cu locurile 3 și 4 din „B“.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…