Champions League-statistici incredibile: Haaland este al doilea jucător, după Messi care a marcat cinci goluri într-un meci de play-off din Liga Campionilor

Champions League-statistici incredibile: Haaland este al doilea jucător, după Messi care a marcat cinci goluri într-un meci de play-off din Liga Campionilor

Manchester City a învins în manșa secundă a optimilor de finală pe Leipzig cu incredibilul scor de 7-0.

Atacantul lui Manchester City, Erling Haaland. Foto: EPA-EFE

Atacantul norvegian Erling Haaland a marcat cinci goluri, iar mijlocașul german Ilkay Gundogan și mijlocașul belgian Kevin De Bruyne au marcat câte un gol, pentru gazde.

Haaland a devenit astfel al doilea jucător din istoria Ligii Campionilor care a marcat cinci goluri într-un meci din play-off. Anterior, doar atacantul argentinian al echipei franceze Paris Saint-Germain, Lionel Messi a mai reușit o astfel de performanță, în 2012, când juca în culorile Barcelonei. El a marcat atunci de cinci ori într-o întâlnire cu Bayern Munchen care s-a încheiat cu scorul de 7-1 în favoarea echipei spaniole.

Haaland are 33 de goluri marcate în 25 de meciuri, fiind primul jucător din istorie care ajunge la un asemenea număr de goluri înscrise în numai 25 de apariții. Pe deasupra, Haaland este cel mai tânăr jucător din istoria competiției care înscrie de minimum 30 de ori. A atins această bornă la numai 22 de ani și 236 de zile, conform statisticienilor Opta.

Haaland a ajuns la 5 hat-trick-uri în acest sezon. Niciun jucător din TOP 5 campionate europene nu are mai mult de două. El este, de asemenea, primul jucător din Premier League care înscrie minimum 5 hat-trick-uri într-un sezon de la Harry Kane (Tottenham) în 2016/2017.

Emil Forsberg, mijlocaș de la Leipzig a declarat: "Nu vreau să caut scuze. Doare. City a făcut un meci excelent, au o echipă fantastică. Trebuie să fim sinceri: nu am avut nicio șansă."

La rândul său, Benjamin Henrichs, fundaș la Leipzig declara: "Nu am pierdut niciodată cu 7-0 în cariera mea. Este o seară brutală și amară pentru noi. Haaland este foarte puternic fizic. Are multe de oferit; este foarte greu să-l parezi."

Manchester City a devenit a cincea echipă calificată în etapa sferturilor de finală a Ligii Campionilor. Anterior, faza optimilor de finală a fost depășită de echipa italiană Milan, de echipa portugheză Benfica, de echipele germane Bayern și Borussia (Dortmund). Adversarul lui Manchester City din sferturile de finală va fi determinat de rezultatele tragerii la sorți, care va avea loc pe 17 martie.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”