Charles al III-lea va fi proclamat rege sâmbătă, anunţă Palatul Buckingham

Charles al III-lea va fi proclamat rege sâmbătă, anunţă Palatul Buckingham

Palatul Buckingham a anunțat că sâmbătă, la Londra, se va reuni Consiliul Succesiunii care îl va proclama în mod oficial ca rege pe Charles al III-lea. Reuniunea Consiliului va începe la ora locală 10.00 (12.00, ora României) la la Palatul St. James.

Regele Charles a plecat de la Balmoral la Londra FOTO Profimedia

Proclamaţia urmează să fie citită în public - o oră mai târziu (13.00, ora României) -, de la balconul Palatul St. James.

Apoi, aceasta va fi citită în toate provinciile Regatului Unit, în ziua următoare, duminică, informează AFP.

Preşedintele Camerei Comunelor Lindsay Hoyle a anunțat că vineri, Charles al III-lea urmează să se adreseze britanicilor, la ora 17.00, ora Londrei (20.00, ora României), în prima sa alocuţiune televizată în calitate de suveran, după moartea reginei Elizabeth a II-a.

Hoyle a mai spus că sesiunea de omagiere a reginei defuncte în Parlament urmează să fie suspendată ”în timp ce Majestatea Sa Regele se adresează naţiunii”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

2 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

3 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

4 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

5 Un articol despre ce se întâmplă în India...