Charley Ottley, apel către românii plecați peste graniță: „V-ați rupt de familii, sunt atât de multe oportunități în țara voastră!”

Charley Ottley, apel către românii plecați peste graniță: „V-ați rupt de familii, sunt atât de multe oportunități în țara voastră!”

Britanicul îndrăgostit de țara noastră și care realizează celebrul documentar „Flavours of România" spune că în prezent românii care muncesc peste graniță au mai mult de pierdut decât de câștigat.

Charlie Ottley sursa foto arhiva personala

„Este normal să vrei să vezi lumea, însă ai atât de multe aici, în țara ta. Era un timp când erau prea puține oportunități în România și era de înțeles că oamenii plecau de aici ca să își caute locuri de muncă, în Londra de exemplu. Însă după Brexit s-a înregistrat un declin economic în Marea Britanie, a crescut inflația, au crescut cheltuielile este foarte greu pentru cei care vin la muncă în străinătate și vor să trimită bani acasă. Au crescut asigurările la mașini, chiriile, taxele, asigurările la case, electricitatea, mai rămân foarte puțini bani pe care ai putea să îi trimiți celor dragi", a declarat Charlie Ottley , pentru „Adevărul", adăugând că poate că se câștigă mai puțin în România însă există posibilitatea să economisești.

Britanicul a adresat un mesaj tuturor românilor care se afla peste granițe și care sunt despărțiți de Sărbători de tot ce au mai scump pe lume: copii, părinți și bunici.

Familia vine pe primul loc . Locuind peste graniță, pierzi toate acele momente de neprețuit, cu bunicii tăi, ar putea muri, cât ești plecat, nu și apuci să petreci ultimii lor ani cu ei. Mai trist, copii, nu apucă să își cunoască bunicii, să dezvolte acea relație specială cu ei, să nu mai învețe de la ei. Ai putea să nu îți mai găsești părinții când revii din străinătate, nu suntem pe Pământ decât o scurtă perioadă de timp”, spune britanicul.

„Dacă ești plecat 10 ani, nu vii acasă decât o dată pe an, să zicem de Crăciun, viața lor merge mai departe fără tine. Pierzi aceste momente prețioase cu oamenii care sunt cei mai apropiați de tine, cu familia ta, cu cei din sângele tău și cred că asta este cel mai important", explică Ottley.

În stilul pozitiv care îl caracterizează, Ottley crede că românii și-ar putea face un viito r în țara lor, fără să fie nevoiți să îndure singurătatea și lipsa celor dragi.

„România este o țară care crește, unde sunt multe posibilități și vor fi mult mai multe oportunități, în special în turism. Când străinii vor descoperi România, vor vrea să se întoarcă. Atât de mult mă bucur că primesc mesaje de la români care îmi văd documentarul și care îmi spun: ne întoarcem acasă, ne e dor de casă. România ar putea fi una din marile națiuni al Europei. Și are mai multe de oferit pentru cei care vor să deschidă afaceri aici, decât multe țări din Vestul Europei", a declarat Charlie Ottley, pentru „Adevărul".

Charlie Ottley este realizatorul și prezentatorul documentarului „Flavours of România", realizat exclusiv în România, în care sunt prezentate cele mai frumoase, inedite locuri din țară, obiceiuri și rețete tradiționale dar și peisaje de poveste.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat