Charlottesville: Reacția lui Trump nu a fost "destul de puternică" pentru majoritatea americanilor (sondaj)

Charlottesville: Reacția lui Trump nu a fost "destul de puternică" pentru majoritatea americanilor (sondaj)

Majoritatea americanilor (52%) consideră că reacția lui Donald Trump la violențele de la Charlottesville nu a fost suficient de puternică și doar 27% cred că reacția sa a fost bună, când a declarat că "ambele părți" sunt vinovate pentru incidente, potrivit unui sondaj NPR/PBS NewsHourMarist, citat joi de publicația belgiană Le Soir.

Potrivit sondajului, aproape 67% dintre americani condamnă atacul cu mașină, care s-a soldat cu un mort și cu zeci de răniți, estimând că acest atac trebuia tratat ca un act de terorism național. Dacă se ține cont de opinia politică, 76% dintre simpatizanți democrați, 63% dintre independenți și 60% dintre susținătorii republicanilor sunt de această părere. O opinie asemănătoare o au chiar 58% dintre susținătorii lui Trump.

Sondajul a fost efectuat în zilele de 14 și 15 august pe un eșantion de 1.125 de persoane.

Președintele american se află într-o poziție dificilă după afirmațiile sale despre evenimentele de la Charlottesville, care suscită o profundă indispoziție în tabăra sa politică și de asemenea în mediile de afaceri, comentează joi AFP.

Fapt rarisim, doi dintre predecesorii republicani, George H.W.Bush și fiul său George W.Bush, au difuzat un comunicat comun, invitând America "să respingă rasismul, antisemitismul și ura sub toate formele sale".

Fără a-l cita pe al 45-lea președinte al SUA (Donald Trump), al 41-lea și al 43-lea lideri de la Casa Albă au amintit cuvintele lui Thomas Jefferson, principalul autor al Declarației de independență: "Toți oamenii sunt creați egali".

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre Antene, Radu Tudor și servicii...

2 „Și mie îmi place p...a ta, ador sexul oral și fanteziile sexuale”

3 VIDEO „Viitorul” României...

4 Și ea este moștenitoarea unei părți din averea lui Țiriac

5 Așa o fi?