ChatGPT l-a supărat pe Viktor Orban: Textul despre Ungaria generat de chatbot la solicitarea unui eurodeputat german

ChatGPT l-a supărat pe Viktor Orban: Textul despre Ungaria generat de chatbot la solicitarea unui eurodeputat german

Un purtător de cuvânt al Guvernului ungar a calificat ChatGPT drept un „generator de tâmpenii”. Reacția survine în urma emiterii unui text rap despre Ungaria condusă de premierul Viktor Orban.

Viktor Orban FOTO Shutterstock

Eudeputatul Daniel Freund, membru al Partidului Verzilor din Germania, a cerut ChatGPT-ului să scrie un text rap despre corupția din Ungaria lui Viktor Orban. Rezultatul „este fascinant”, a scris el într-un comentariu despre versuri.

„De prea mult timp joacă murdar. Îşi foloseşte puterea pentru a se îmbogăţi”, îl descrie programul de inteligență artificială pe premierul Ungariei.

„Viktor Orban este un nume pe care trebuie să-l cunoaşteţi. Dar corupţia sa este ceva ce trebuie să înceteze”, continuă chatbot-ul, precizând că premierul ungar hărţuieşte tribunalele, cumpără presa, îşi reduce la tăcere criticii şi îşi umple buzunarele cu bani publici.

„Imperiul lui Orban se bazează pe înşelătorie” și ruinează Ungaria, conchide ChatGPT.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului ungar, Zoltan Kovacs, a generat la rândul său în ChatGPT un text despre Daniel Freund, dar rezultatul nu l-a mulțumit. „Luptând pentru justiţie, el este mereu în mişcare. Daniel Freund, te salutăm!”, spune chatbot-ul dezvoltat de OpenAI.

„ChatGPT nu este altceva decât un generator de tâmpenii. Nimic nu demonstrează mai bine asta decât cântecul pe care ni l-a dat” la comanda „acelui eurodeputat german”, a reacționat Kovacs.

Aflat de 13 ani la putere, Viktor Orban se află în vizorul Comisiei Europene din cauza încălcărilor statului de drept în Ungaria prin limitarea drepturilor comunităţii LGBT, respingerea migranţilor ilegali, controlul asupra presei, justiţiei şi achiziţiilor publice etc. Din cauza acestor încălcări, Comisia Europeană a blocat Planul naţional de redresare şi rezilienţă (PNRR) al Ungariei. Mai mult, Comisia Europeană a activat împotriva Ungariei noul mecanism de condiţionalitate ce permite suspendarea fondurile europene în cazul statelor membre ce încalcă statul de drept, blocând astfel 22 de miliarde din fondurile de coeziune ce revin statului vecin, relatează Agerpres .

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...