Cherecheș neagă că ar fi opus rezistență la încătușare. Cum s-a ales cu rănile de pe față

Cherecheș neagă că ar fi opus rezistență la încătușare. Cum s-a ales cu rănile de pe față

Cătălin Cherecheș, fostul primar din Baia Mare, neagă că s-a opus în momentul în care a fost reținut în Germania. În schimb, avocatul lui susține că intervenția polițiștilor a fost dură, fapt pentru care Cherecheș s-a ales cu răni.

Cătălin Cherecheș a fost prins în Germania

Aflat în închisoare în Germania, fostul edil din Baia Mare. Cătălin Cherecheș, și-a angajat un avocat cu care speră să anuleze sentința primită în România. Între timp, fostul avocat din România a vorbit despre rănile provocate de Cherecheș, așa cum i le-a explicat Cherecheș.

Am înțeles că este confirmat inclusiv de altă persoană, care am înțeles că a fost prezentă la momentul respectiv, este exclusă o opoziție o sustragere de la încătușare a domnului Cherecheș. Se pare că a fost o intervenție directă a autorităților germane oarecum mai exigentă, date fiind informațiile că domnul Cherecheș ar fi o persoană care a părăsit în anumite condiții teritoriul României și probabil dumnealor nu au vrut să riște”, spune Răzvan Doseanu, avocatul lui Cătălin Cherecheș, potrivit digi24.

Fostul primar are o strategie de a scăpa de închisoare, construindu-și apărarea pe faptul că judecătoarea care l-a condamnat trebuia să fie înlăturată dn acest dosar, având în vedere că s-a încercat mituirea ei de către socrii lui Cherecheș.

”În esență este vorba despre aprecierea ca fiind încălcat dreptul la apărare și dreptul la un proces echitabil al domnului Cătălin Cherecheș, dată fiind situația de incompatibilitate în care s-a aflat unul dintre membrii completului de judecată care a dat sentința în apel”, mai spune Răzvan Doseanu.

Cherecheș va fi mutat din închisoarea unde se află în prezent și va merge la un penitencioar din Munchen, unde a fost închis în trecut, pentru o lună, și Adolf Hitler.

Procurorii germani au cerut instanței ca procesul să se desfășoare cu Cherecheș în arest.

”Am depus o cerere la Tribunalul Regional Superior din München, am solicitat să fie impusă detenția în vederea extrădării. T ribunalul regional superior va acorda avocatului, avocatul persoanei urmărite, o audiere și apoi va decide cu privire la chestiunea detenției în vederea extrădării”, a menționat Florian Weinzierl, procuror german.

Decizia ar putea dura câteva luni, susține avocatul lui.

.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat