Cherecheș, SMS-uri în ziua flagrantului: Avem o problemă cu DNA; orice se întâmplă, bagi campanie în fiecare zi (rechizitoriu)

Cherecheș, SMS-uri în ziua flagrantului: Avem o problemă cu DNA; orice se întâmplă, bagi campanie în fiecare zi (rechizitoriu)

Fostul primar al municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheș a corespondat prin mesaje în ziua flagrantului cu o persoană de încredere, căreia i-a transmis că are "o problemă cu DNA" și i-a cerut ca, orice se întâmplă, să continue campania, se arată în rechizitoriul prin care Cherecheș a fost trimis în judecată.

Conform documentului, în timpul întocmirii procesului verbal de prindere în flagrant, Cherecheș i-a trimis un SMS unei anumite persoane, atrăgându-i atenția asupra declarațiilor făcute în fața procurorilor de către o altă persoană cu privire la o sumă de bani pe care i-ar fi dat-o celei dintâi.

"La data de 26.04.2016, în timpul întocmirii procesului verbal de prindere în flagrant, inculpatul Cherecheș Cătălin i-a transmis prin SMS lui (...) că (...) a declarat la organele de urmărire penală că i-a dat și ei o sumă de bani (...); SMS trimis de (...) inculpatului Cherecheș Cătălin la data de 26.04.2016 ora 13.54.20: "Serios...să mă caute cei de la dna. Să le zic eu cine e gunoiul ăsta ordinar').", se arată în rechizitoriul DNA.

De asemenea, tot în ziua flagrantului, primarul i-a trimis SMS-uri unei persoane de încredere, spunându-i că are probleme cu DNA și cerându-i atenție la ceea ce comunică presei.

"Mai mult, (...), conform SMS-urilor transmise către aceasta în ziua flagrantului de către inculpatul Cherecheș Cătălin, este principala persoană pe care se bazează sus-numitul pentru campania electorală și nu numai (SMS trimis de inculpat lui (...) la data de 26.04.2016, ora 12.54.03: 'Avem o problemă cu dna. Vezi cum comunici în presă dacă sunt probleme. Trimite la ziare cum crezi tu'; (...); SMS trimis de inculpat lui (...) la data de 26.04.2016, ora 13.09.20 :'Orice se întâmplă, bagi campanie în fiecare zi până la capăt. Mă bazez doar pe tine'; SMS trimis de (...) inculpatului Cherecheș Cătălin la data de 26.04.2016, ora 13.11.48: 'Ok. Poți să te bazezi liniștit'; (...))", spun procurorii.

Procurorii DNA Cluj l-au trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pe Cătălin Cherecheș, primar al municipiului Baia Mare la data faptelor, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită, în formă continuată.

Potrivit unui comunicat al DNA, în perioada martie — septembrie 2015, Cătălin Cherecheș, în calitate de primar și ordonator principal de credite, pentru susținerea financiară a Asociației Club Sportiv Fotbal Club Municipal Baia Mare și implicit pentru eliberarea sumelor de bani alocate de Consiliul Local în acest sens, a pretins și primit de la o persoană din conducerea clubului, atât în mod direct, cât și prin intermediar, suma totală de 70.000 lei.

"În perioada imediat următoare, Cătălin Cherecheș, pentru a propune Consiliului Local al municipiului Baia Mare susținerea financiară a clubului de fotbal cu suma de 1.000.000 lei/1.200.000 lei, a pretins denunțătorului să cesioneze pe numele unei anumite persoane o societate comercială, operațiune care nu s-a mai finalizat. La 14 aprilie, edilul i-a solicitat denunțătorului suma de 400.000 lei, bani ce reprezentau mai mult de jumătate din sponsorizarea pe care o firmă o făcuse anterior clubului", susțin procurorii.

DNA precizează că, în legătură cu modalitatea de remitere a sumei de bani pretinse, la 22 aprilie, Cherecheș i-a transmis denunțătorului să nu scoată din bancă decât sume cuprinse între 10.000 și 30.000 lei, iar acesta s-a conformat.

"În același context, la 26 aprilie, procurorii anticorupție au procedat la constatarea infracțiunii flagrante, asupra lui Cherecheș fiind găsită suma de 25.000 lei. Anterior, la 25 aprilie, la solicitarea inculpatului, din aceeași sumă pretinsă cu titlu de mită, denunțătorul a remis unui apropiat al primarului suma de 5.000 euro în contul unei datorii", au reținut anchetatorii.

Procurorii au instituit măsura sechestrului asigurător asupra unor bunuri mobile și imobile ce aparțin lui Cătălin Cherecheș, iar dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Maramureș.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…