Chifu, despre demisia lui Medvedev: Presiunile interne sunt suficient de mari; cineva trebuie sacrificat

Chifu, despre demisia lui Medvedev: Presiunile interne sunt suficient de mari; cineva trebuie sacrificat

Analistul Iulian Chifu consideră că demisia guvernului rus condus de premierul Dmitri Medvedev vine într-un moment în care gradul de încredere şi susţinerea pentru guvern ''scăzuseră dramatic'', astfel că ''cineva trebuie sacrificat''.

"După ce ne spune chiar domnul Medvedev, este vorba de o demisie care să permită preşedintelui, după modificările Constituţiei, să numească un nou guvern, de data acesta pe noile reguli pe care le propune. Având în vedere poziţia oferită domnului Medvedev, vicepreşedinte al Consiliului de Securitate, în momentul acesta se vede foarte clar că e vorba de o înlocuire a premierului. Înseamnă că deja presiunile interne sunt suficient de mari, de altfel şi gradul de încredere şi susţinerea pentru guvern şi pentru premier scăzuseră dramatic, ba, mai mult, scăzuseră şi cele pentru Vladimir Putin. Lucrul ăsta înseamnă că cineva trebuie sacrificat, şi cum Dmitri Medvedev a jucat acest rol, în ultima perioadă, rolul de a fi paratrăznet şi de a prelua toate costurile, în momentul de faţă despre asta cred că este vorba. Deci, este vorba de punctul în care Medvedev este sacrificat", a afirmat miercuri Chifu pentru AGERPRES.

Potrivit analistului, este posibil ca premierul care va fi numit interimar să fie "perpetuat".

"M-aş uita cu foarte mare atenţie la cel care va fi numit chiar şi interimar. Probabil nu va fi numit doar interimar. Va exista şi o perpetuare a sa. Nu-mi imaginez că preşedintele Putin va numi un interimar care nu se va regăsi în deciziile Parlamentului în final. Trebuie să ne uităm cu mare atenţie pentru că, de fapt, putem să discutăm aceste elemente şi în perspectiva succesiunii lui Putin. Vom vedea! Dacă cel desemnat va fi unul dintre cei care deja s-au anunţat ca posibili succesori şi şi-au oferit serviciile, în diferite formule, chiar în presa rusă, în sensul de a-şi promova caracteristicile. Probabil că vom avea o chestiune cu bătaie mai lungă".

Guvernul rus condus de premierul Dmitri Medvedev a demisiona t miercuri, după ce preşedintele Vladimir Putin a anunţat o serie de schimbări politice în discursul său despre starea naţiunii, transmite agenţia EFE. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”