China: 76 noi cazuri de COVID-19, un record zilnic din luna ianuarie

China: 76 noi cazuri de COVID-19, un record zilnic din luna ianuarie

China a raportat luni 76 de noi cazuri de COVID-19, un număr record din luna ianuarie, cea mai mare parte dintre infectări fiind înregistrate într-o provincie limitrofă metropolei Shanghai, cel mai populat oraş din China, informează AFP.

China, prima ţară care s-a confruntat cu epidemia de coronavirus la sfârşitul anului 2019, aproape că a eradicat maladia pe teritoriul său începând din primăvara lui 2020, iar de atunci viaţa a revenit în mare parte la normalitate.

Succesul a fost obţinut în special graţie campaniilor masive de depistare, lockdown-urilor stricte şi plasării obligatorii în carantină a tuturor persoanelor care veneau din străinătate.

Persistă însă focare sporadice de contaminare.

Un număr de 39 dintre cei 76 de bolnavi anunţaţi luni de ministrul chinez al Sănătăţii au fost recenzaţi în Jiangsu, o provincie situată în nordul oraşului Shanghai, în estul Chinei.

Mii de locuitori din Nankin, capitala provinciei, sunt în prezent în lockdown după descoperirea recentă a unui focar epidemic în aeroportul care deserveşte localitatea.

De duminică, cele 9,2 milioane de persoane care trăiesc în această metropolă trebuie să se supună unui al doilea teste de depistare pentru identificarea pacienţilor în cazul cărora simptomele apar mai greu.

China aplică o politică de toleranţă zero în ceea ce priveşte virusul şi se grăbeşte să izoleze noile focare, într-o perioadă în care varianta Delta, mai contagioasă, a devenit dominantă în ţările învecinate India şi Myanmar.

Un mic oraş chinez de la frontiera cu Myanmar foloseşte camere cu recunoaştere facială pentru a supraveghea deplasările locuitorilor şi pentru a eradica un mic focar de COVID-19. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

3 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...