China a anulat vizita șefului politicii externe a Uniunii Europene, Josep Borrell

China a anulat vizita șefului politicii externe a Uniunii Europene, Josep Borrell

China a anulat o călătorie a șefului politicii externe a Uniunii Europene, Josep Borrell, programată pentru săptămâna viitoare, a declarat marți un purtător de cuvânt al UE.

Josep Borrell FOTO: EPA EFE

Nu au fost oferite motive pentru anulare, care vine în timp ce Europa încearcă să reducă riscurile create de relația sa economică strânsă cu China, pe care Bruxelles-ul a numit-o un "concurent economic și un rival sistemic", transmite Reuters .

"Din păcate, am fost informați de omologii chinezi că datele preconizate săptămâna viitoare nu mai sunt posibile și acum trebuie să căutăm alternative", a declarat purtătorul de cuvânt Nabila Massrali pentru Reuters într-o declarație scrisă marți.

Ministerul chinez de Externe nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii.

Borrell urma să viziteze Beijingul pe 10 iulie pentru a se întâlni cu omologul său chinez și pentru a discuta "probleme strategice", inclusiv drepturile omului și războiul Rusiei în Ucraina, a declarat duminică ambasadorul UE în China.

Ambasadorul Jorge Toledo a declarat duminică la Forumul Mondial pentru Pace de la Beijing că Europa și China vor purta probabil două dialoguri „în persoană” în septembrie, unul privind economia și comerțul și altul privind problemele digitale, înainte de summitul liderilor de la sfârșitul anului.

"Vrem să ne angajăm cu China, dar avem nevoie de progrese și avem nevoie de ele în acest an", a spus Toledo.

Este pentru a doua oară în acest an când călătoria lui Borrell este anulată. El nu a putut veni în aprilie după ce a fost testat pozitiv pentru COVID-19.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?