China a început exercițiile militare fără precedent în jurul Taiwanului

China a început exercițiile militare fără precedent în jurul Taiwanului

China a început o serie de exerciții militare cu muniție reală fără precedent care ar bloca efectiv insula Taiwan, la puțin timp după plecarea președintelui Camerei Reprezentanților din SUA, Nancy Pelosi, a cărei vizită controversată din această săptămână a stârnit temeri privind o criză în strâmtoarea Taiwan, transmit Reuters și The Guardian . Ministerul taiwanez al apărării a declarat joi că va reacționa în mod corespunzător la „situația inamicului".

Elicoptere ale armatei chineze, în apropiere de TaiwanFoto: Hector RETAMAL / AFP / Profimedia

Armata Populară de Eliberare a Chinei a început exerciții militare, inclusiv trageri cu muniție de luptă în apele și în spațiul aerian din jurul insulei Taiwan, a anunțat joi televiziunea de stat chineză, transmite Reuters.

Exercițiile urmează să se încheie duminică la ora 12:00 p.m. (0400 GMT), potrivit televiziunii de stat.

Ministerul taiwanez al apărării a declarat joi că armata sa va continua să își consolideze nivelul de alertă și va reacționa în mod corespunzător la "situația inamicului".

Armata taiwaneză monitorizează îndeaproape "situația inamicului" în strâmtoarea Taiwan și în apropierea insulelor periferice ale Taiwanului și toate trupele sale efectuează antrenamente zilnice ca de obicei, a mai precizat ministerul apărării din Taiwan.

De asemenea, ministerul apărării din Taiwan a anunțat că site-ul său a fost ținta unor atacuri cibernetice și a fost temporar offline.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina