China: A început procesul împotriva lui Jiang Tianyong, acuzat de 'incitare la subminarea ordinii de stat'

China: A început procesul împotriva lui Jiang Tianyong, acuzat de 'incitare la subminarea ordinii de stat'

Procesul împotriva unui proeminent apărător chinez al drepturilor omului, Jiang Tianyong, acuzat de 'incitare la subminarea ordinii de stat', a început marți la Curtea Centrală de Justiție a Chinei, informează dpa.

Procesul lui Jiang Tianyong este transmis în direct pe site-ul de pe Sina Weibo al Curții Populare Intermediare din Changsha.

Bărbatul de 46 de ani a dispărut în noiembrie, la trei săptămâni după ce s-a întâlnit cu ministrul de atunci al economiei din Germania, Sigmar Gabriel, în prezent șeful diplomației germane. Înainte de aceasta, Jiang s-a întâlnit la Beijing cu Angela Merkel, cancelarul federal german.

Jiang Tianyong a fost arestat în mai multe dosare considerate sensibile de guvernul chinez, cum ar fi cel al membrilor mișcării spirituale Falun Gong și al protestatarilor tibetani.

Alți doi activiști pentru drepturile civililor au fost plasați în detenție în aceeași perioadă cu el.

Beijingul a lansat o operațiune de urmărire a disidentului în iulie 2015, arestând sau interogând peste 300 de avocați sau activiști în domeniul drepturilor omului și atrăgându-și astfel critici din partea comunității internaționale, comentează dpa.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...