China a lansat primul satelit din noua sa reţea de telecomunicaţii Hongyun

China a lansat primul satelit din noua sa reţea de telecomunicaţii Hongyun

China a lansat sâmbătă primul dintre cei peste 150 care vor forma noua sa reţea de telecomunicaţii Hongyun, potrivit ziarului China Daily citat de EFE.

Lansarea a avut loc de la baza din Jiuquan, din nord-vestul Chinei, cu puţin înainte de ora locală 08.00.

Satelitul cântăreşte 247 de kilograme şi va opera pe o suprafaţă terestră de 1.100 de kilometri, orbitând în jurul Soarelui.

Xiang Kaiheng, inginerul de design şi al programului Hongyun, a explicat că satelitul funcţionează cu plăci fotovoltaice şi este pregătit să fie operaţional cel puţin un an, deşi cei care l-au proiectat speră ca această perioadă să fie extinsă.

După acest satelit pilot, China Aerospace Science and Industry Corporation (CASIC) preconizează să lanseze alţi patru, înainte de sfârşitul anului 2020, ceea ce ar presupune începerea platformei de telecomunicaţii cu o mică reţea de testare.

CASIC a anunţat programul Hongyun în septembrie 2016, cu scopul de a implementa o reţea spaţială de telecomunicaţii care să servească drept platformă pentru internet în bandă largă (broadband), mai ales în acele regiuni ale lumii neacoperite.

Programul Hongyun este răspunsul Chinei la iniţiative similare propuse de SUA, precum Starlink al companiei SpaceX - deţinută de Elon Musk, cofondator al Tesla - care vizează plasarea pe orbită a aproximativ 12.000 de sateliţi până la mijlocul deceniului viitor.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Rusu, solistul hitului „Iarba verde de acasă“, va sta în închisoare trei ani VIDEO

2 „Greu de înțeles! Greu de acceptat” / Care ar fi cauza morții astrologului Mădălina Manole la doar 39 de ani

3 Bordelul din Apuseni unde partidele de sex erau filmate

4 Ce dramă a provocat un vibrator în familia unui zugrav din Prahova

5 VIDEO Ce vedeți s-a întâmplat la Reșița...