China a mobilizat avioane cu „muniţii reale” pentru a simula o „încercuire” a Taiwanului

China a mobilizat avioane cu „muniţii reale” pentru a simula o „încercuire” a Taiwanului

China a anunţat luni că a mobilizat avioane de vânătoare care „transportă muniţii reale” pentru a întreprinde „lovituri simulate” lângă Taiwan, precum şi portavionul său Shandong, informează AFP, citată de Agerpres.

FOTO Shutterstock

„Mai multe grupuri de avioane de vânătoare H-6K ce transportă muniţii reale au efectuat mai multe valuri de lovituri simulate asupra unor ţinte importante ale insulei Taiwan”, a anunţat televiziunea de stat CCTV.

Potrivit Comandamentului teatrului de operaţiuni Est al armatei chineze, portavionul Shandong „a participat la exerciţiul zilei”.

Ce simulează China

Beijingul încearcă să simuleze cu testele sale militare „o încercuire” a Taiwanului, se arată într-un comunicat al armatei chineze.

Zeci de avioane au fost desfăşurate pentru a aplica o „blocadă aeriană” a teritoriului revendicat de Beijing, potrivit CCTV.

Anunțul Taiwanului

Ministerul Apărării al Taiwanului a anunţat, la rândul său, că a detectat luni 11 nave de război şi 59 de avioane chineze în jurul insulei.

Armata chineză „continuă să conducă exerciţii militare în jurul Taiwanului”, a anunţat ministerul, precizând că avioane de luptă şi bombardiere se numără printre aparatele reperate în jurul orelor locale 10:00 (02:00 GMT).

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Citiți, ca să vedeți pe mâinile cui a ajuns România!

2 VIDEO Dilema Danei Budeanu / „Dacă tu nu i-o sugi, cine i-o suge?”

3 „Parcă am fi coafeze” / Profesoară, oripilată de cadourile pe care le fac părinții de Sărbători

4 Cine este interlopul român care l-a transformat pe polițistul care îl păzea în propriul angajat. Apoi, l-a turnat

5 STS / Șapte indicii că telefonul tău mobil ar putea fi virusat