China a pedepsit peste 3.000 de persoane într-o campanie împotriva crimei organizate (presa oficială)

China a pedepsit 3.021 de persoane într-o campanie de combatere a crimei organizate şi a 'umbrelelor protectoare' locale care îi permit să opereze, a relatat vineri agenţia oficială de presă Xinhua, citând grupul de lucru de luptă împotriva criminalităţii al guvernului, potrivit Reuters.

China a ordonat unui număr de 10 regiuni să acţioneze împotriva crimei organizate în urma unei companii de inspecţii de trei luni anul trecut. Printre acestea se numără provincii puternic industrializate din nord precum Shanxi şi Liaoning, precum şi provincia Guangdong din apropiere de Hong Kong, care se bazează puternic pe industria manufacturieră.

Cele 10 regiuni au prins 1.129 de grupuri organizate în stil mafiot şi au confiscat active în valoare de 4,94 miliarde de yuani (737,8 milioane de dolari) într-o campanie ulterioară de 'corectare' care s-a încheiat în decembrie, a precizat Xinhua.

Campania s-a concentrat pe întărirea guvernării directe şi a aplicării legii pentru a distruge ceea ce China numeşte 'umbrele protectoare', în care birouri guvernamentale sau secţii de poliţie închid ochii sau sunt complice la criminalitate.

Conform Xinhua, provincia Henan din centrul Chinei a acţionat împotriva bandelor infracţionale care gestionau taxiuri şi servicii de transport marfă ilegale, în timp ce provincia Shandong, pe coasta de est, a acţionat împotriva şefilor grupărilor criminale din zonele rurale.

Provincia Fujian din sud-est s-a concentrat pe investiţiile de venituri ilegale în imobiliare, a mai relatat Xinhua.

China a lansat o campanie naţională de trei ani împotriva crimei organizate la începutul anului trecut, concentrându-se pe activităţi precum traficul de droguri, prostituţie şi fraude. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Mare grijă, urmează cele mai dure zile! Pericolul ca România să se transforme într-un focar uriaș n-a trecut!

2 VIDEO Foarte util / Medic din prima linie în lupta cu COVID-19 despre „mitul tratamentelor minune” și fake-urile…

3 BREAKING Sorina Pintea a revenit asupra demisiei de la șefia Spitalului Județean din Baia Mare și a fost repus…

4 Începe să se-ntâmple ce-am văzut în filmele SF / Apare conceptul paşapoartelor COVID şi al paşapoartelor de vacc…

5 Aici trebuia dat cu tunul, în adevăratul buboi! Termitele bugetare despre care nu vorbește nimeni

recomandări

Te ia DNA: Danut Groza

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cum arată zona Fukushima la câțiva ani după dezastru