China a pedepsit peste 3.000 de persoane într-o campanie împotriva crimei organizate (presa oficială)

China a pedepsit 3.021 de persoane într-o campanie de combatere a crimei organizate şi a 'umbrelelor protectoare' locale care îi permit să opereze, a relatat vineri agenţia oficială de presă Xinhua, citând grupul de lucru de luptă împotriva criminalităţii al guvernului, potrivit Reuters.

China a ordonat unui număr de 10 regiuni să acţioneze împotriva crimei organizate în urma unei companii de inspecţii de trei luni anul trecut. Printre acestea se numără provincii puternic industrializate din nord precum Shanxi şi Liaoning, precum şi provincia Guangdong din apropiere de Hong Kong, care se bazează puternic pe industria manufacturieră.

Cele 10 regiuni au prins 1.129 de grupuri organizate în stil mafiot şi au confiscat active în valoare de 4,94 miliarde de yuani (737,8 milioane de dolari) într-o campanie ulterioară de 'corectare' care s-a încheiat în decembrie, a precizat Xinhua.

Campania s-a concentrat pe întărirea guvernării directe şi a aplicării legii pentru a distruge ceea ce China numeşte 'umbrele protectoare', în care birouri guvernamentale sau secţii de poliţie închid ochii sau sunt complice la criminalitate.

Conform Xinhua, provincia Henan din centrul Chinei a acţionat împotriva bandelor infracţionale care gestionau taxiuri şi servicii de transport marfă ilegale, în timp ce provincia Shandong, pe coasta de est, a acţionat împotriva şefilor grupărilor criminale din zonele rurale.

Provincia Fujian din sud-est s-a concentrat pe investiţiile de venituri ilegale în imobiliare, a mai relatat Xinhua.

China a lansat o campanie naţională de trei ani împotriva crimei organizate la începutul anului trecut, concentrându-se pe activităţi precum traficul de droguri, prostituţie şi fraude. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Schimbare de trend în sondajele din București! Scade brusc procentul indecișilor!

2 Autostrada Sibiu-Pitești: A fost scos la licitație primul tronson peste Carpați. Pe secțiunea Cornetu -Tigveni…

3 „Era împreună cu Mihaela Rădulescu la sediul PD. A dat-o Berceanu afară din curte” / Prima amintire a lui Băsesc…

4 Document-BOMBĂ! Avocatul general al CJUE arată că înființarea Secției Speciale PSD încalcă legislația UE!

5 Semne de panică la panarame! Cocina TV dezgroapă declarații pro-Firea și anti-Nicușor Dan făcute în 2016 de Mi…