China a redus carantina pentru călătorii străini, un pas important spre relaxarea restricţiilor legate de Covid-19

China a redus carantina pentru călătorii străini, un pas important spre relaxarea restricţiilor legate de Covid-19

Călătorii din străinătate vor fi obligaţi să stea în carantină doar într-o unitate centralizată, cum ar fi un hotel, timp de şapte zile de la sosirea în China continentală, a anunţat marţi Comisia Naţională de Sănătate.

Călătorii vor mai sta încă trei zile acasă, înainte de a putea ieşi, a spus comisia. Anterior, persoanele venite din străinătate în China trebuiau de obicei să petreacă 14 până la 21 de zile în carantină centralizată, în funcţie de oraşul de intrare şi de destinaţia din ţară.

Anunţul de marţi a mai spus că, în China, contactele apropiate ale cazurilor confirmate de Covid ar trebui, de asemenea, să petreacă doar şapte zile în carantină centralizată, urmate de trei zile de monitorizare a sănătăţii acasă.

Anterior, cerinţele de izolare legate de Covid durau cel puţin 14 zile.

China continentală a raportat luni un caz confirmat de Covid-19.

În ultimele luni, unele oraşe au început să reducă durata izolării obligatorii.

La începutul lunii, Beijingul impunea 10 zile în carantină centralizată şi şapte zile acasă, în scădere de la 14 zile de carantină centralizată.

China a început să-şi înăsprească controlul la graniţe la sfârşitul lunii martie 2020, după ce Covid-19 a început să fie ţinut sub control la nivel intern, în timp ce se răspândea rapid în străinătate.

Covid-19 a apărut pentru prima dată la sfârşitul anului 2019, în oraşul chinez Wuhan.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 China, pivotul care ar putea fi cheia în criza nucleară. SUA fac încă o încercare pentru a-l aduce pe Putin cu picioarele pe pământ

2 Mii de apeluri ale soldaților ruși au fost interceptate: „Ni s-a dat ordin să ucidem toți civilii” / „Putin e un prost”

3 Erdogan îi dă o lovitură subtilă lui Putin: Turcia schimbă strategia față de Rusia

4 Marele joc strategic / Ce armă susține Rusia că are împotriva Occidentului. Țările cheie și rolul Chinei

5 VIDEO ​George Simion, săltat de mascați, la 3 dimineața din Piața Victoriei, după un scandal de aproape o oră / Liderul AUR ar fi condus cu permisul s…