China a testat feriboturi auto civile pentru a lansa o invazie amfibie a Taiwanului

China a testat feriboturi auto civile pentru a lansa o invazie amfibie a Taiwanului

Armata chineză a organizat un exercițiu major pentru a testa cum ar putea Marina Armatei Populare de Eliberare (PLAN) să folosească feriboturi civile de mari dimensiuni pentru a lansa o invazie amfibie masivă a Taiwanului, scrie Newsweek .

PLAN a adus ambarcațiuni amfibii de debarcare pe o plajă chineză din apropierea strâmtorii Taiwan, potrivit imaginilor din satelit din 31 august analizate de USNI News.

În larg, PLAN a dispus mai multe feriboturi civile mari și nave de război.

Ambarcațiunile de debarcare au fost încărcate la bordul acestora printr-o rampă special construită.

Analistul de apărare Tom Shugart, care monitorizează exercițiile militare chineze, a urmărit șapte dintre feriboturile amfibii civile cu dublă utilizare în timpul exercițiului.

În plus, compania de imagini din satelit Maxar Technologies a furnizat pentru USNI News imagini de înaltă rezoluție ale exercițiilor din august, dezvăluind detalii cheie.

„Au fost parcate în largul coastei, în zone care au mai fost utilizate pentru antrenamente de asalt amfibiu cu feriboturi comerciale", a declarat Shugart pentru USNI News.

„Numărul a fost mai mare decât am mai văzut până acum".

Feribotul de tip RoRo (roll-on roll-off) a fost identificat ca fiind Bo Hai Heng Tong, o navă de marfă multifuncțională de 15.000 de tone.

Puntea de parcare internă a feribotului are o lungime de 2,6 kilometri și o lățime de trei metri, pe trei punți.

Acest lucru se traduce printr-o capacitate de încărcare a vehiculelor de luptă de trei ori mai mare decât cea a unei nave de război amfibie din clasa San Antonio (LPD-17), a declarat Shugart.


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

3 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...