China ''acţionează foarte profesionist'' în lupta împotriva noului coronavirus, afirmă preşedintele Trump

China ''acţionează foarte profesionist'' în lupta împotriva noului coronavirus, afirmă preşedintele Trump

Preşedintele SUA Donald Trump a declarat vineri că Beijingul ''acţionează foarte profesionist'' în lupta împotriva epidemiei provocate de noul coronavirus, care a infectat peste 30.000 de persoane în China continentală, relatează AFP.

Preşedintele a indicat că a avut ''o conversaţie excelentă'' joi seară cu preşedintele chinez Xi Jinping. ''Am vorbit mai ales despre coronavirus'', a declarat Trump în faţa jurnaliştilor la Casa Albă.

''Muncesc foarte mult şi cred că fac o muncă foarte profesională'', a adăugat el. Donald Trump a spus de asemenea că Washingtonul şi Beijingul ''colaborează'' pe această temă. "Cred că China va face o treabă foarte bună", a subliniat el.

Cu o zi înainte, Trump şi-a exprimat ''încrederea în puterea şi rezistenţa Chinei în lupta împotriva epidemiei provocate de noul coronavirus'', potrivit unui comunicat difuzat de Casa Albă.

Epidemia de pneumonie virală, apărută în provincia Hubei, a infectat 31.161 de persoane în China continentală, iar dintre acestea au murit 636, potrivit unui ultim bilanţ oficial.

În restul lumii, au fost confirmate 240 de cazuri de contaminare în aproximativ 30 de ţări şi teritorii. În Statele Unite, sunt confirmate 12 cazuri. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Documente secrete despre Olaf Scholz, noul cancelar al Germaniei

2 „Bula va exploda” / Avertismentul legendarului investitor Jeremy Grantham

3 VIDEO Jenante imagini! / Loredana, dezmăț la restaurant cu „morcovul” italian

4 Ce spune un șofer STB, sub protecția anonimatului, despre greva care a paralizat orașul, despre presiunile sin…

5 Generalii PSD înainte de ședința CSAT...