China amenință cu represalii companiile implicate în vânzarea de arme către Taiwan. „Măsuri ferme şi energice”

China amenință cu represalii companiile implicate în vânzarea de arme către Taiwan. „Măsuri ferme şi energice”

China a emis, luni, avertismente serioase și amenințări cu represalii împotriva companiilor implicate în vânzarea de arme către Taiwan, după ce Statele Unite ale Americii au aprobat un acord în valoare de 300 de milioane de dolari, vizând consolidarea capacității defensive a insulei.

Wang Wenbin, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe chinez FOTO EPA-EFE

Decizia americană survine în contextul în care Taiwanul, considerat de Beijing o provincie, se pregătește să organizeze alegeri prezidențiale în luna următoare.

Washingtonul a anunțat, vineri, că a dat undă verde unei vânzări de echipamente militare defensive către Taiwan , care trăiește sub amenințarea unei posibile invazii din partea Chinei, marcând astfel un pas semnificativ în consolidarea legăturilor dintre SUA și Taiwan.

„Luăm măsuri de represalii împotriva companiilor implicate în vânzarea de arme în Taiwan”, a declarat Wang Wenbin, purtător de cuvânt al Ministerului de Externe chinez, la o conferință de presă.

Cu toate că detalii precise privind aceste măsuri nu au fost oferite, Wang a subliniat că statul chinez va acționa ferm și energic pentru a-și apăra suveranitatea și integritatea teritorială.

Chestiunea taiwaneză este extrem de sensibilă în China, deoarece Beijingul consideră Taiwanul o provincie pe care o revendică încă din 1949. Între cele două puteri economice majore, tensiunile referitoare la statutul și independența Taiwanului au crescut în mod constant.

Autoritățile chineze au recurs, anterior, la sancțiuni împotriva giganților americani din industria de apărare, Lockheed Martin și Northrop Grumman, în septembrie, în urma unor vânzări de arme către Taiwan.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB

5 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?