China: Angajații obosiți își pot face siesta în capsule similare celor din navele spațiale (FOTO)

În China, angajații cu gulere albe care se confruntă cu problema odihnei insuficiente și au nevoie de un loc pentru a trage un pui de somn ar putea beneficia de o soluție ieftină și prietenoasă cu dispozitivele mobile: hotelurile-capsulă, informează marți Reuters.

Printr-o simplă scanare cu telefonul mobil, clienții își pot face siesta în mijlocul agitației de peste zi într-o capsulă albă și lucioasă — proiectată să arate ca o capsulă spațială — contra sumei de doar 10 yuani (1,50 dolari) pentru o jumătate de oră. Pentru clienții fideli, prețul scade la 6 yuani.

Inițiativa ''vine în întâmpinarea unei cereri mari, mulți angajați confruntându-se cu problema găsirii unui loc curat și intim pentru a ațipi'', a declarat Han Yue, manager de operațiuni la Xiangshui Space, un start-up cu sediul în Beijing.

Compania a lansat acest serviciu în capitala Chinei în luna mai și s-a extins până acum în Shanghai și Chengdu.

Potrivit lui Han, capsulele pe care compania le pune la dispoziția clienților se deosebesc de hotelurile-capsulă din Japonia deoarece vizează un alt tip de consumatori — persoanele care doresc o scurtă siestă, nu să se cazeze pentru o noapte.

Compania intenționează să își extindă serviciile și în alte orașe, precum Qingdao, Nanjing și Shenzhen până la finalul lunii iulie sau începutul lunii august, a precizat Yue.

Expansiunea rapidă a serviciilor tip ''sharing'' din China, exemplificată de succesul companiilor care pun la dispoziția clienților biciclete, precum Mobike și Ofo, a inspirat un val de întreprinzători susținuți de investitori supranumiți ''îngeri'' și de capitalul de risc.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Asta e de DNA! Citiți de unde vine bogăția Liei Savonea! Ea e cea care l-a salvat pe Vântu!

2 S-o salte procurorii, că n-are imunitate! Dăncilă, denunțată de Dragnea pentru fraudă cu bani europeni! Acest …

3 VIDEO Domeniul „Mama sunt eu” / Așa ne-a furat PSD, pe față, rânjind în batjocură!

4 Pinochio s-a întors! Ponta a cerut 3 ministere la negocierile cu Orban! Cel mai important: Apărarea!

5 Priviți, oameni buni! Da, Dăncilă este încălțată de o biată sclavă de pe plantațiile PSD! Vaca asta s-o crede …

recomandări

Te ia DNA: MIHAI LAURENTIU ALFRED

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cum se comportă noul iPhone 6s când e scăpat pe jos