China anunţă că a efectuat „lovituri cu rachete de precizie” în Strâmtoarea Taiwan

China anunţă că a efectuat „lovituri cu rachete de precizie” în Strâmtoarea Taiwan

China a anunţat anterior că exerciţiile militare ale marinei sale, ale forţelor aeriene şi ale altor departamente au fost desfăşurate în şase zone din jurul Taiwanului, pe care Beijingul îl pretinde ca fiind propriul teritoriu, urmând a fi anexat cu forţa, dacă este necesar.

Exerciţiile au fost lansate în urma vizitei în Taiwan a preşedintei Camerei Reprezentanţilor SUA, Nancy Pelosi, şi sunt menite să facă cunoscute ameninţările Chinei de a ataca republica insulară autonomă.

Pe lângă măsurile de izolare diplomatică a Taiwanului, Beijingul ameninţă de multă vreme cu represalii militare în urma acţiunilor Taipeiului de consolidare a independenţei de facto cu sprijinul aliaţilor-cheie, inclusiv al Statelor Unite.

„Au fost efectuate lovituri cu rachete de precizie cu muniţie reală cu rază lungă de acţiune asupra ţintelor selectate în zona de est a strâmtorii Taiwan”, a precizat Comandamentul Teatrului Estic al Armatei de Eliberare a Poporului, aripa militară a Partidului Comunist, aflat la guvernare.

„Rezultatul aşteptat a fost atins”, se mai precizează în comunicat. Nu au fost oferte alte detalii în acest sens.

Ministerul taiwanez al Apărării a anunţat că a urmărit, joi, lansarea rachetelor de tip Dongfeng.

Ministerul a folosit diverse sisteme de supraveghere de avertizare timpurie pentru a urmări lansările rachetelor, care au fost îndreptate către apele din nord-estul şi sud-vestul Taiwanului.

De asemenea, Ministerul taiwanez al Apărării a anunţat, anterior, că forţele sale sunt în alertă şi monitorizează situaţia, în încercarea de a evita escaladarea tensiunilor.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...