China: Cenzorii au întrerupt transmisiunea cu dezbaterea Pence-Harris din SUA în momentul în care Beijingul era criticat

China: Cenzorii au întrerupt transmisiunea cu dezbaterea Pence-Harris din SUA în momentul în care Beijingul era criticat

Cenzorii din China au întrerupt transmisiunea dezbaterii de miercuri noapte dintre nominalizaţii la postul de vicepreşedinte în SUA în momentul în care actualul vicepreşedinte, Mike Pence, a început să critice Beijingul, relatează DPA.

În timp ce Mike Pence, nominalizarea republicanilor la un nou mandat de vicepreşedinte, şi Kamala Harris, propunerea democraţilor, dezbăteau gestionarea pandemiei de coronavirus, transmisiunea de la postul american de televiziune CNN s-a întrerupt brusc în China.

Pence începuse să critice China spunând că ea "este de vină", moment în care sunetul a fost tăiat şi a apărut o imagine-test pe care scria 'fără semnal - vă rugăm aşteptaţi'.

Când subiectul dezbaterii s-a schimbat, transmisiunea a fost reluată.

Cenzorii chinezi intervin permanent pentru a bloca diverse materiale difuzate de posturile americane dacă acestea ajung la acuzaţii la adresa Chinei sau la relatări din interiorul ţării.

Înainte ecranul pur şi simplu devenea negru, însă acum câteva luni a început să apară imaginea-test, cu mesajul legat de o posibilă pierdere a semnalului.

Postul CNN nu poate fi văzut decât în locuinţele unde trăiesc străini sau în hotelurile internaţionale sau de către unele autorităţi ori instituţii academice, notează DPA. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Jenante imagini! / Loredana, dezmăț la restaurant cu „morcovul” italian

2 Documente secrete despre Olaf Scholz, noul cancelar al Germaniei

3 „Bula va exploda” / Avertismentul legendarului investitor Jeremy Grantham

4 Ce spune un șofer STB, sub protecția anonimatului, despre greva care a paralizat orașul, despre presiunile sin…

5 Generalii PSD înainte de ședința CSAT...