China cere Statelor Unite să-și repare "greșeala" de a sancționa companii chineze în legătură cu Coreea de Nord

China cere Statelor Unite să-și repare "greșeala" de a sancționa companii chineze în legătură cu Coreea de Nord

Statele Unite ar trebui "să-și corecteze imediat greșeala" de a impune unilateral sancțiuni asupra unor companii și indivizi chinezi, pentru a nu dăuna cooperării bilaterale, a declarat marți un purtător de cuvânt al ambasadei chineze în SUA, citat de Reuters.

Washingtonul a anunțat marți noi sancțiuni în legătură cu Coreea de Nord, vizând firme și indivizi chinezi și ruși care ar fi facilitat programele de arme ale Phenianului.

"China se opune sancțiunilor unilaterale în afara cadrului Consiliului de Securitate al ONU" impuse unor "entități chineze și persoane fizice de către orice țară în conformitate cu legile sale interne", a declarat purtătorul de cuvânt al ambasadei.

"Îndemnăm SUA sa își corecteze imediat greșeala pentru a nu avea un impact asupra cooperării bilaterale privind chestiuni relevante", a adăugat el.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…