China consideră ''o manipulare politică'' boicotarea diplomatică de către SUA a JO de la Beijing

China consideră ''o manipulare politică'' boicotarea diplomatică de către SUA a JO de la Beijing

Ambasada Chinei la Washington a calificat luni anunţul SUA de boicotare diplomatică a Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Beijing drept ''un act cu intenţia de a impresiona'' şi o ''manipulare politică'' care nu ar avea niciun fel de impact asupra organizării cu succes a competiţiei sportive, transmite Reuters.

''Nu a fost adresată nicio invitaţie vreunui politician din SUA, aşa că acest 'boicot diplomatic' pur şi simplu vine de nicăieri'', a declarat purtătorul de cuvânt al ambasadei chineze la Washington, Liu Pengyu.

''Un asemenea act cu intenţia de a impresiona este doar o manipulare politică şi o distorsionare gravă a spiritului Cartei Olimpice. În realitate, nimănui nu i-ar păsa dacă aceşti oameni vin sau nu şi acest lucru nu are niciun impact de vreun fel asupra organizării cu succes a Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Beijing din 2022'', a spus purtătorul de cuvânt chinez.

Guvernul de la Washington a anunţat luni că va boicota JO de Iarnă de la Beijing din cauza ''atrocităţilor'' comise de China împotriva drepturilor omului, potrivit Casei Albe.

Boicotul diplomatic a fost încurajat în ultimele luni de către unii membri ai Congresului american şi organizaţii pentru apărarea drepturilor omului. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”