China desfăşoară din nou exerciţii militare în patru mări

China desfăşoară din nou exerciţii militare în patru mări

China a început luni cinci exerciţii militare simultane de-a lungul diferitelor părţi ale coastei sale, fiind a doua oară în ultimele două luni când desfăşoară astfel de manevre concurente pe fondul tensiunii regionale în creştere, relatează Reuters.

Două dintre exerciţii se desfăşoară lângă Insulele Paracel în disputata Mare a Chinei de Sud, unul în Marea Chinei de Est şi altul mai la nord, în Marea Bohai, a anunţat Administraţia Siguranţei Maritime în notificări postate pe site-ul său.

În partea de sud a Mării Galbene, exerciţii, inclusiv de tragere cu muniţie de război, au loc de luni până miercuri.

Se interzice accesul tuturor navelor în zonă, a precizat Administraţia Siguranţei Maritime.

În încercarea de a instrui o forţă militară pregătită pentru luptă, China desfăşoară exerciţii periodic, dar rareori au loc manevre multiple în acelaşi timp.

Luna trecută, China a anunţat patru exerciţii separate, de la Marea Bohai spre Marea de Est şi Marea Galbenă, coborând până la disputata Mare a Chinei de Sud, în ceea ce experţii militari chinezi au calificat ca fiind o rară desfăşurare de manevre.

Statele Unite au trimis avioane spion într-o zonă de excludere aeriană deasupra desfăşurării exerciţiilor militare chineze luna trecută.

Tensiunile au atins un nou nivel între China şi Statele Unite în legătură cu o serie de probleme, de la Taiwan şi pandemia de coronavirus şi până la comerţ şi drepturile omului.

China a desfăşurat de asemenea activităţi militare frecvente în apropierea Taiwanului, pe care îl consideră parte integrantă a teritoriului său.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…