China, fascinantă: Bilanțul medaliilor de aur cucerite la Jocurile Asiatice te lasă cu gura căscată

China, fascinantă: Bilanțul medaliilor de aur cucerite la Jocurile Asiatice te lasă cu gura căscată

China şi-a confirmat statutul de cea mai mare putere sportivă a Asiei după ce a ocupat primul loc în clasamentul pe medalii al Jocurilor Asiatice pe care le-a organizat până duminică la Hangzhou, cu 201 medalii de aur.

Atleții chinezi au făcut spectacol la Jocurile Asiatice

China a cucerit 383 de medalii, dintre care 201 de aur, la competiţia care a reunit 12.400 de sportivi din 45 de ţări şi teritorii şi disputată cu un an mai târziu din cauza pandemiei de coronavirus.

În clasamentul pe medalii al competiţiei asiatice, China a ocupat primul loc (201 medalii de aur -111 medalii de argint - 71 medalii de bronz), urmată la mare distanţă de Japonia (52-67-69), Coreea de Sud (42-59-89), India (28-38-41) și Uzbekistan (22-18-31). Coreea de Nord, care a lipsit de la JO de la Tokyo 2021 şi JO 2022 de la Beijing, a ocupat locul 10 (11-18-10).

Înotătorii chinezi au strălucit, câştigând 28 din cele 41 de titluri, întrecând Japonia, care devansase China la precedenta ediţie de la Jakarta, din 2018. Zhang Yufei (fluture) şi Qin Haiyang (bras) au strălucit, cu 11 medalii de aur cucerite în total, fiind aleşi cei mai buni sportivi ai Jocurilor Asiatice. Chinezul Pan Zhanle, 19 ani, se anunţă unul dintre favoriţii la medalia olimpică de aur, de la Paris, în proba de 100 m liber, după ce a înotat în ritm de record mondial în proba de 4x100 m mixt.

China, cu 201 medalii de aur, a doborât recordul anterior (199), stabilit la Jocurile Asiatice din 2010 de la Guangzhou.

În finala turneului de fotbal, Coreea de Sud, condusă de Lee Kang-in (PSG), s-a impus cu 2-1 în faţa Japoniei.

La atletism, qatarianul Mutaz Barshim a câştigat a treia sa medalie de aur la înălţime la Jocurile Asiatice, în timp ce indianul Neeraj Chopra, campion olimpic şi mondial, s-a impus la aruncarea suliţei.

Şapte sportivi au fost depistaţi pozitiv la Jocurile Asiatice, inclusiv un vicecampion la kureş, turkmenul Tejen Tejenov.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat