China: Încă un oraş în lockdown după descoperirea unor cazuri de COVID-19

China: Încă un oraş în lockdown după descoperirea unor cazuri de COVID-19

Un oraş din centrul Chinei, cu o populaţie de peste un milion de locuitori, a intrat în lockdown după descoperirea a trei cazuri asimptomatice de COVID-19, cu o lună înainte de Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing, informează AFP marţi.

De la începutul epidemiei, autorităţile aplică strategia "zero COVID", care constă în depunerea tuturor eforturilor necesare pentru a limita apariţia de noi cazuri de coronavirus.

Cu toate acestea, focare sporadice au apărut cu regularitate în ultimele luni, iar autorităţile şi-au sporit vigilenţa pe măsura apropierii Jocurilor Olimpice de Iarnă (4-20 februarie 2022).

Autorităţile din oraşul Yuzhou, situat în provincia Henan la aproximativ 800 km sud de capitala Beijing, i-au anunţat luni seara pe cei 1,2 milioane de locuitori ai metropolei că nu mai au voie să îşi părăsească locuinţele, pentru a limita răspândirea virusului.

Măsura, a cărei durată nu a fost precizată, a fost luată după descoperirea a trei cazuri asimptomatice de COVID-19.

Peste tot în Yuzhou "vor fi instalate bariere pentru a aplica cu stricteţe măsurile de prevenire", a avertizat primăria pe contul său oficial de Weibo.

În prezent, este interzisă părăsirea oraşului fără aprobarea autorităţilor.

China a raportat marţi 175 de cazuri noi, dintre care 95 în oraşul Xi'an din nordul ţării, cu o populaţie de 13 milioane de locuitori, care se se află în lockdown de aproape două săptămâni.

Este cel mai important şi mai strict lockdown impus în China după cel din Wuhan (centru), de la începutul pandemiei.

Xi'an, renumit pentru "armata sa de teracotă", este noul centru al pandemiei în China. Peste 1.600 de cazuri au fost raportate în această metropolă din 9 decembrie. AGERPRES/ (AS - autor: Ana Alecu, editor: Mariana Ionescu, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...