China lansează primul său sistem de operare open-source pentru computere VIDEO

China lansează primul său sistem de operare open-source pentru computere VIDEO

China a lansat primul său sistem de operare desktop open-source, numit OpenKylin, a declarat presa de stat, în timp ce țara își intensifică eforturile de reducere a dependenței de tehnologia americană.

Sistemul de operare OpenKylin - captură video

Lansată miercuri și bazată pe sistemul de operare Linux open-source existent, versiunea Chinei a fost construită de o comunitate de aproximativ 4.000 de dezvoltatori și este utilizată în programul său spațial și în industrii precum finanțele și energia, au adăugat ei, scrie Reuters .

Piața masivă a Chinei pentru sistemele de operare a fost în valoare de 15,5 miliarde de yuani (2,1 miliarde de dolari) anul trecut, a declarat presa de stat, citând un raport al industriei.

Dezvoltarea unui sistem de operare independent de tehnologia americană a fost un obiectiv important pentru industria tehnologică din China în ultimii ani, multe companii și organizații contribuind la dezvoltarea sistemului OpenKylin.

Cel mai notabil susținător este China Industrial Control Systems Cyber Emergency Response Team sub competența ministerului industriei și tehnologiei informației.

Mai mult de o duzină de companii chineze încearcă să dezvolte sisteme de operare care ar putea înlocui sistemele de operare Windows ale Microsoft și MacOS ale Apple.

O astfel de companie, UnionTech Software Technology Co Ltd, a dezvoltat ceea ce numește "sistemul de operare Unity".

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”