China s-ar pregăti să doboare un obiect neidentificat deasupra unui port

China s-ar pregăti să doboare un obiect neidentificat deasupra unui port

China se pregătește să doboare un obiect neidentificat care a fost observat zburând deasupra apelor din apropierea orașului portuar Qingdao, potrivit The Paper.

Un obiect neidentificat a fost observat survolând portul Qingdao FOTO TWITTER/ Visegrád 24

Un angajat al autorității de dezvoltare marină din districtul Jimo din Qingdao a declarat că „autoritățile relevante” se pregătesc să doboare obiectul, potrivit sursei citate., preluate de Bloomberg. Angajatul nu a fost informat despre ce obiect este vorba.

Persoana a spus că pescarilor din zonă au fost atenționați cu privire la siguranță, se mai arată în relatare.

Incidentul survine după ce SUA și Canada au doborât vineri mai multe obiecte de mare altitudine.

Un obiect neidentificat a fost doborât, vineri după-amiază, la 16 km de statul Alaska, au anunțat oficialii americani.

Avioane de luptă F-35 au fost trimise pentru a investiga după ce obiectul a fost detectat pentru prima dată joi, conform unui oficial american, citat de CNN.

Piloții au oferit relatări diferite despre ceea ce au observat, a precizat o sursă. Unii piloți au spus că obiectul „a interferat cu senzorii lor” de pe avioane, însă alții au afirmat că nu au experimentat acest lucru.

Sâmbătă, premierul canadian, Justin Trudeau, a confirmat că un obiect a fost doborât de avioanele americane F-22 în Yukon, în cadrul unei operațiuni comune canadiene și americane.

Primul l-am doborât deasupra Atlanticului. Unul a fost doborât înainte de a intra în spațiul aerian al Alaskăi. Un al treilea a fost doborât, a ordonat Trudeau, deasupra Canadei. Așa că acum vorbim despre un al patrulea incident”, a explicat Matt Rosendale, un ales republican informat în timpul incidentelor de Departamentul Apărării din SUA.

Inițial, a precizat el, Pentagonul nu a putut să-l doboare din cauza întunericului.

„Departamentul Apărării mi-a spus că vor urmări obiectul - nici măcar nu pot spune exact ce este - vor urmări obiectul până când se va lumina din nou”, a spus el.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale