China se opune instalării sistemului american antirachetă THAAD în Coreea de Sud

China se opune instalării sistemului american antirachetă THAAD în Coreea de Sud

Ministerul chinez de Externe a indicat marți că se opune în mod ferm instalării sistemului american antirachetă THAAD (Terminal High Altitude Area Defense) în Coreea de Sud, după ce armata SUA a anunțat că primele elemente ale sistemului au sosit pe teritoriul sud-coreean, relatează agenția Reuters.

Reacția Beijingului a intervenit în cadrul declarațiilor purtătorului de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Geng Shuang, la briefingul de presă zilnic.

Beijingul și-a exprimat în mod repetat opoziția față de amplasarea sistemului antirachetă THAAD, estimând că radarul său puternic ar putea afecta propria securitate a Chinei și că nu va contribui la reducerea tensiunilor în Peninsula Coreeană.

AFP precizează la rândul său că armata americană a informat luni că a început să desfășoare sistemul antirachetă THAAD în Coreea de Sud, la câteva ore după ce Phenianul a anunțat noi teste cu rachete balistice.

SUA și Coreea de Sud au încheiat în iulie 2016 un acord de instalare a sistemului antirachetă după o altă serie de teste cu rachete și încercări nucleare ale regimului de la Phenian.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”