China transmite că nu are niciun interes în a interfera în alegerile prezidenţiale din SUA

China transmite că nu are niciun interes în a interfera în alegerile prezidenţiale din SUA

China nu are niciun interes în a interfera în alegerile prezidenţiale din Statele Unite, a anunţat joi diplomaţia chineză, după ce preşedintele american Donald Trump declarase că Beijingul ''va face tot posibilul'' pentru a-l face să piardă scrutinul prezidenţial din luna noiembrie, informează Reuters.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe chinez, Geng Shuang, a declarat în conferinţa de presă cotidiană că scrutinul din noiembrie este o chestiune internă a SUA şi că Beijingul speră că americanii nu vor încerca să amestece China în acest dosar.

Liderul de la Casa Albă a afirmat miercuri că în opinia sa modul în care China gestionează criza provocată de noul coronavirus este o dovadă că Beijingul ''va face tot posibilul'' pentru a-l face să piardă alegerile prezidenţiale din luna noiembrie .

Acuzat deseori că nu a acţionat suficient de timpuriu pentru a pregăti SUA în faţa răspândirii virusului SARS-CoV-2, Donald Trump a accentuat că el crede că Beijingul ar fi trebuit să fie mai activ în a informa restul lumii despre noul coronavirus, potrivit Reuters.

''China va face tot ceea ce poate pentru ca eu să pierd această cursă'', a spus Trump, adăugând că Beijingul vrea ca Joe Biden, contracandidatul său democrat, să câştige scrutinul prezidenţial din această toamnă pentru a se reduce presiunea pusă pe China de actualul lider de la Casa Albă în legătură cu comerţul şi cu alte subiecte.

''Chinezii folosesc constant relaţiile publice pentru a încerca să pară că sunt nevinovaţi'', a spus Donald Trump referitor la oficialii chinezi. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia