China va cumpăra avioane în valoare de 1.000 de miliarde de dolari în următorii 20 de ani, estimează Boeing

China va cumpăra avioane în valoare de 1.000 de miliarde de dolari în următorii 20 de ani, estimează Boeing

Companiile aeriene chineze ar putea cumpăra 6.810 avioane în valoare de 1.025 miliarde de dolari în următorii 20 de ani, pe măsură ce își extind flotele pentru a putea răspunde la creșterea robustă a turismului intern și internațional, a estimat marți producătorul aeronautic american Boeing, transmite Reuters.

Noile estimări privind vânzare a 6.810 de avioane în următoarele două decenii sunt cu 7,6% mai mari decât prognozele de anul trecut referitoare la vânzarea a 6.300 de avioane.

"Creșterea continuă a clasei mijlocii în China, cumulată cu noile politice de acordare de viză și o gamă largă de avioane mari ne ofertă toate motivele să așteptăm un viitor strălucit pentru piața chineză", a declarat Randy Tinseth, vicepreședinte de marketing la Boeing Commercial Airplanes. Potrivit acestuia, traficul de pasageri în China ar urma să crească cu 6,4% anual în următorii 20 de ani.

Anterior, Boeing și-a îmbunătățit estimările privind vânzările mondiale de avioane în următorii 20 de ani până la 39.620 de noi avioane în valoare de 5.900 miliarde de dolari, cu 4,1% mai mult decât estimările de anul trecut. De asemenea, Boeing se așteaptă ca traficul aerian de pasageri să urce cu 4,8% pe an în următoarele două decenii, ceea ce va ajuta la dublarea flotei de avioane comerciale.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante