China va lansa racheta Long March-5 Y2 la începutul lunii iulie

China a stabilit fereastra de lansare a rachetei sale de mari dimensiuni Long March-5 Y2, care urmează să decoleze între 2 și 5 iulie, potrivit reprezentanților Administrației de Stat pentru Știință, Tehnologie și Industria Apărării Naționale, informează Xinhua.

Având la bordul ei satelitul de comunicații Shijian-18, racheta a fost transportată în poziție verticală până la rampa de lansare de la baza spațială Wenchang din provincia Hainan, aflată în sudul Chinei, luni dimineață.

Shijian-18 va testa o serie de procese tehnologice pentru noii sateliți Donfanghong-5 și va transporta pe orbită câteva experimente științifice.

După ce a ajuns la baza spațială Wenchang pe 5 mai, racheta a trecut prin etapele de asamblare și testare. Aceasta va fi a doua lansare pentru rachetele din gama Long March-5, după o primă misiune reușită, ce a avut loc în noiembrie 2016.

În timpul misiunii sale, Long March-5 Y2 va continua testarea tehnologiei sale de bază, va acumula date și va oferi informații suplimentare specialiștilor de la sol în vederea lansării sondei lunare Chang'e-5, programată în a doua jumătate a acestui an.

Alimentată cu hidrogen lichid, kerosen și oxigen lichid, Long March-5 poate să transporte o încărcătură de 25 de tone pe orbita joasă a Terrei și o încărcătură de 14 tone pe o orbită staționară, de peste 2,5 ori mai mult decât capacitatea actualelor rachete de tip cargo Long March.


AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cine este femeia ucisă în bătaie la marginea Bacăului. Criminalul este de negăsit, după ce a anunţat că se sin…

2 CULISELE alegerii procurorilor din fruntea marilor parchete

3 ALERTĂ / Parchetul General anchetează felul în care mii de ruși și ucraineni au devenit cetățeni români fără să …

4 Cristina Guseth, atac șocant la ministrul Justiției: Predoiu este un parvenit, ca mulţi alţii, un om fără nici…

5 Care sunt simptomele coronavirusului din China? Seamănă foarte mult cu gripa, iar medicii spun că, dacă vor ex…

recomandări

Te ia DNA: Mircea Dușa

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Scene uimitoare filmate prin procedeu time lapse creează impresia unei alte lumi