China vrea să limiteze accesul minorilor la smartphone-uri la maximum două ore pe zi

China vrea să limiteze accesul minorilor la smartphone-uri la maximum două ore pe zi

Autoritatea chineză de reglementare a spațiului cibernetic a anunțat miercuri că utilizarea telefoanelor inteligente pentru persoanele cu vârsta sub 18 ani ar trebui limitată la maximum două ore pe zi, ceea ce a dus la scăderea acțiunilor companiilor de tehnologie, potrivit Reuters.

Telefoane inteligente. FOTO Shutterstock

După ce, în ultimii ani, autoritățile au devenit din ce în ce mai îngrijorate de rata miopiei și a dependenței de Internet în rândul tinerilor, Administrația spațiului cibernetic din China (CAC) a declarat că dorește ca furnizorii de dispozitive inteligente să introducă așa-numitele programe de „mod minor”, care să le interzică utilizatorilor sub 18 ani să intre pe Internet de pe dispozitivele mobile între orele 22 și 6 (dimineața), explicând că furnizorii ar trebui stabilească limite de timp în cadrul reformelor propuse.

Cei mai mici utilizatori ar avea acces doar opt minute pe zi

Persoanele care au între 16 și 18 ani ar avea dreptul la două ore pe zi, copiii cu vârste cuprinse între opt și 16 ani ar putea sta o oră pe telefon, în timp ce cei mai mici utilizatori, sub opt ani, ar avea dreptul la doar opt minute.

Controlul ar putea fi însă în mâna părinților, deoarece CAC spune că furnizorii de servicii ar trebui să permită acestora să renunțe, când consideră, la aceste limite de timp pentru copiii lor.

Acțiunile firmelor chineze de tehnologie au scăzut

Imediat după ce CAC a lansat în dezbatere publică (până la 2 septembrie) proiectul de limitare a accesului copiilor la telefoanele inteligente, la Hong Kong, acțiunile firmelor chineze de tehnologie au scăzut în cea mai mare parte în cursul după-amiezii.

Bilibili și Kuaishou au scăzut cu 6,98% și, respectiv, 3,53%, iar Tencent Holdings , care operează aplicația de rețea socială WeChat, a închis cu o scădere de 2,99%.

Implementarea noilor reguli va genera eforturi mari și costuri suplimentare pentru e firmele chineze de tehnologie, iar riscul de neconformitate va fi mare, a precizat un avocat chinez citate de Reuters

„Multe companii de Internet ar putea lua în considerare posibilitatea de a interzice direct minorilor să le folosească serviciile", a explicat acesta.

Noile norme avansate acum de CAC vin după ce, anterior, autoritățile chineze declaraseră că vor căuta să sprijine dezvoltarea giganților din domeniul tehnologiei.

„Moduri pentru adolescenți"

Rata miopiei și a dependenței de internet în rândul tinerilor reprezintă îngrijorări pentru autoritățile din China.

Guvernul chinez a impus, în urmă cu doi ani, restricții pentru jucătorii de jocuri video cu vârsta sub 18 ani, lovind astfel în giganții jocurilor de noroc.

Bilibili, Kuaishou și ByteDance au introdus, din 2019, „moduri pentru adolescenți", cu restricții de conținut și durată de utilizare, iar Douyin, aplicația similară TikTok, le interzice adolescenților să o folosească mai mult de 40 de minute, potrivit Reuters.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB

5 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?