Chinezoaica Na Li va fi inclusă în Hall of Fame, alături de alte şapte foste glorii ale tenisului mondial

Chinezoaica Na Li va fi inclusă în Hall of Fame, alături de alte şapte foste glorii ale tenisului mondial

Chinezoaica Na Li, care are două titluri de Mare Şlem în palmares şi este creditată cu creşterea interesului pentru tenis în ţara sa, se află în fruntea unei liste de opt foste glorii ale tenisului mondial care vor fi incluse în International Tennis Hall of Fame, transmite Reuters.

Printre cei nominalizaţi se numără franţuzoaica Mary Pierce, care are şi ea două titluri de Grand Slam, rusul Evgheni Kafelnikov, fost lider mondial, spaniola Conchita Martinez, campioană la Wimbledon, şi croatul Goran Ivanisevic.

Li, care rămâne singura jucătoare din Asia care a cucerit un titlu de Mare Şlem, s-a impus la Roland Garros în 2011 şi la Australian Open în 2014. Fostă număr doi mondial, Li are nouă titluri în carieră şi un bilanţ de 503 victorii şi 188 înfrângeri.

''Istoria tenisului în China este încă tânără şi a fost un privilegiu pentru mine să fac parte dintr-un sport care a devenit aşa de popular'', a afirmat Li.

Mary Pierce a ajuns până pe locul 3 în clasamentul WTA şi a cucerit 18 titluri la simplu şi 10 la dublu în carieră.

Kafelnikov, campion olimpic în 2000, a devenit primul rus care câştigă un titlu major la simplu, în 1996, când s-a impus la Roland Garros. El a câştigat şi titlul la dublu la Openul Franţei în acel an, lucru pe care nu l-a mai reuşit niciun jucător la masculin, de atunci.

Conchita Martinez a câştigat nu mai puţin de 33 de titluri la simplu, cel mai mare fiind cel de la Wimbledon din 1994, după o finală cu legendara Martina Navratilova.

Ivanisevic, cunoscut pentru stilul său serviciu-voleu, a cucerit singurul său titlu de Mare Şlem în 2001 la Wimbledon, după ce la începutul turneului se afla pe locul 125.

Clasa 2019 a celor incluşi în International Tennis Hall of Fame va fi anunţată în ianuarie, iar ceremonia va avea loc pe 20 iulie, la Newport (Rhode Island), unde este sediul galeriei vedetelor din istoria tenisului.
AGERPRES (autor: Mihai Ţenea, editor: Mihai Dragomir, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /